Performans odaklı coupe modeli M4’ün yeni versiyonuna ilişkin bugüne dek sessizliğini koruyan ve hiçbir basın açıklaması yapmayan BMW nihayet ufak tefek de olsa bazı bilgi kırıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre yeni nesil M4 modeli en az 500 beygir güce sahip olacak.

BMW M4 baz alınarak geliştirilen GT3 yarış arabasının tanıtımını gerçekleştiren BMW, bu esnada yeni nesil M4’ün çift turbolu altı silindirli ve S58 adını taşıyan bir motora ev sahipliği yapacağını da duyurdu. Yeni GT3 yarış arabasına da gücünü verecek olan bu motor 500 beygirden fazla güç üretecek.

Performans artışı kaydadeğer

An itibariyle en üst donanıma sahip M4 modeli en fazla 454 beygir güç üretebiliyor. Hal böyle olunca 500 beygirden fazla bir güç demek, arada ciddi bir artışın kaydedileceği anlamına geliyor. Tahminler üretilecek gücün tamamen arka tekerleğe aktarılacağı, opsiyonel olarak sürekli dört çeker (AWD) seçeneğinin sunulacağı yönünde. Çünkü aynı konfigürasyon seçenekleri son çıkan BMW M5’te de mevcuttu.

Son olarak BMW, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda seri üretime girmesi planlanan M4’ün şasisinin M4 GT3’le ortak kullanılacağını belirtti.

Mevcut modelle farklılıkları var

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan BMW Concept 4 modelini çok andıran M4 GT3’ün ön ızgara tasarımı, mevcut M4’ünkinden daha küçük gözüküyor. Ancak paylaşılan fotoğrafta araç halen daha gölgeler içinde kaldığı için detaylı bir yorum yapabilmek ve tasarım hakkında kesin kanıya varabilmek mümkün değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version