Alman lüks otomobil üreticisi BMW yenilenen spor aktivite aracı (SAV) X1’i nihayet görücüye çıkardı. Yakıt sarfiyatı noktasında ciddi iyileştirme vaadinde bulunan X1’in karma tüketimi 6.8 litre / 100 km’ye kadar gerilemiş durumda.

Ön ve arka dış görünümünde ciddi rütuşların yapıldığı aracın her bir paketi, kendine has tasarım çizgilerine de ev sahipliği yapıyor. Yani modelin xLine, Sport Line, ve M Sport serisinin tamamı birbirinden özgün gözüküyor.

Özellikle BMW X1 M Sport sahip olduğu alçaltılmış M Sport süspansiyonlarıyla aracın en “atletik” görünümlü versiyonu. BMW Individual High-gloss Shadow Line paketiyle fabrikadan sipariş edilebilen bu kasada M Aerodinamik donanımı da mevcut.

BMW ile özdeşleşen böbrek şeklindeki ön ızgaranın boyutu ise daha da büyümüş. Adaptif LED ön farlar, LED sis lambaları ve daha da büyüyen hava kanalları ise cabası.

Avrupa’da satışa çıkmaya hazırlanan X1’i hem benzinli hem de dizel olarak satın alabilmek mümkün hale gelecek. Bu motorların da başlıkta da temas ettiğimiz gibi üç ve dört silindirli versiyonları mevcut olacak. Tarz ve şıklık sahibi modeli BMW xDrive sürekli dört çeker olarak kullanabilmek de yine imkân dahilinde.

Öte yandan X1 sDrive16d modeli de isteğe göre altı ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneğiyle geliyor. En performanslı paketlerden biri olan X1 xDrive25i’de 231 beygir gücünde bir motor ve 8 ileri Steptronic şanzıman yer alıyor. Bu model 0’dan 100 km/s’ye sadece 6.5 saniyede çıkabilecek kadar güçlü.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version