Alman otomotiv devi BMW’nin Japon Toyota ile ortaklaşa ürettiği spor araba modeli Z4 ilk kez casus kameralara yakalandı. Opsiyonel olarak 4 çekerli sürümünün de satışa sunulacağı aracın altı silindirli hibrid motora sahip olması bekleniyor.

Yeni nesil Z4’ün geliştirme çalışmalarına hız veren BMW, 2019’da planlanan lansman tarihine kadar aracı satışa hazır hale getirmeye çalışıyor. 2019’un Mart ayında satışa çıkmasına kesin gözüyle bakılan araç kamuflajlı olarak casus kameralar tarafından görüntülendi.

Toyota ile işbirliğine gidildi

Otomobil üreticilerinin zaman zaman rekabeti bir kenara bırakarak ortaklaşa çalışmalarına denk gelebiliyoruz. Edinilen bilgilere göre Z4’te yeni üretilecek olan Toyota Supra ile aynı yedek parçalar kullanılmış. Hibrid sürüme sahip olması da beklenen Z4’ün dört tekerleğe güç aktaracak bir çekiş sistemiyle gelmesi de beklentiler arasında. Bu arada BMW Z4 convertible, yani üstü açılabilen bir model olacak. Yeni nesil Toyota Supra’nın ise hard top olarak geliştirilmesi bekleniyor.

Performansı dudak uçuklatacak

Z4, BMW’nin yeni geliştirdiği turboşajrlı ve benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulacak. 2019 model Z4 sDrive30i’de yer alacak olan turboşarjlı 2.0 litrelik 4 silindirli motor 248 beygir güç üretecek. Bir üst pakette ise yine turboşarjlı 3.0 litrelik 6 silindirli motor bulunacak. M240i modeliyle aynı konfigürasyona sahip olan bu Z4 modeli ise 335 beygirlik güce ulaşabilecek.

Her iki motor da arkadan çekişli olacak ve sekiz ileri otomatik şanzımanla müşterilerin beğenisine sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version