Volkswagen Golf GTI Clubsport, klasik haline gelmiş olan Golf dünyasına yeni katılan önemli temsilcilerden biri oldu. Volkswagen, sessiz bir etkinlik düzenledi ve yeni araçlarının duyurusunu gerçekleştirdi. Performans ön planda tutularak geliştirilen yeni araç, hem tasarım açısından göz alıcı detaylara sahip hem de tam bir hız canavarı.

Alman otomotiv devinin yeni oyuncağı hakkında detaylara geçeceğiz ama şunu belirterek başlamak istedim ki şu an fiyatlar belli değil. Volkswagen satış stratejisi için bir planlama yapacağını ve fiyatları yakın zamanda açıklayacağını söyledi. Bunu belirterek bakalım bu hız canavarı neler sunuyor.

İlginizi Çekebilir: 2020 Hyundai i20 Türkiye Fiyatı Açıklandı – Şaşıracaksınız!

Volkswagen Golf GTI Clubsport Tasarımı ve Donanım Özellikleri

Volkswagen Golf GTI serisi kendisini kanıtlamış ve sportif görüntüsüyle tanınan bir seri. Yeni model bu tasarımı daha da vurgulamış. Daha sportif, daha keskin hatları olan bir otomobil tasarımı benimsenmiş.

Ön kısımda yenilenmiş olan bal peteği tasarımlı ızgara var ve bu araca hem sportif hem de agresif bir görüntü kazandırmış. Kaput üzerinden arkaya kadar uzanan keskin hatlar bu kez aynaların ucuna kadar uzanıyor. Aracın dört tarafına eklenen aparatlarda bu keskin hatları tamamlamış.

Önü bırakıp arka kısma geçtiğiniz zaman da aynı agresif tasarımı arka kısımda görüyorsunuz. Çift çıkışı olan egzozlarla arka kısımda heybetli bir görüntü elde eden Volkswagen Golf GTI Clubsport, cam üzerinde yatay bir spoiler ile geliyor. Arka kısımda bahsetmek istediğim son detay ise logonun yerleşimi.

Zaten Volkswagen logosu ikonikleşmiş. Ama bu modelde logonun altında kullanılan “GTI” yazısı tam anlamıyla tamamlayıcı olmuş.

Arka ve önden bahsettim ama unutmadan şunu da söyleyeyim ki aracın jantlarında da bir değişiklik var. Çok daha sportif jantlar seçebiliyorsunuz ve 18 inç ya da 19 inç seçim imkanı bulunuyor.

Volkswagen Golf GTI Clubsport İç Tasarım

Bir aracın ilk bakılan kısmı dış tasarımı ama tek başına yeterli değil. Konu tasarımsa, iç tasarımın da çok dikkat çekici olması gerekiyor. Golf bunu başarmış. Aracın gücünü göstermek ve agresif bir görüntü kazandırmak için iç aydınlatmaların tamamı kırmızı olarak tercih edilmiş ve araç içi ambiyans çok başarılı.

Bunun yanında kumaş tercihi de değiştirilmiş ve standart paket itibariyle ArtVelours adı verilen bir kumaş kullanılmış. Tasarımı tamamlayan multimedya ekranı ve sürücü kısmında tamamen dijital ekranda yine iç tasarımın o Premium havasını tamamlamış. Volkswagen Golf GTI Clubsport için seçilen tasarım çok iyi ama hep tasarımdan konuşmayalım. Geçelim özelliklere.

Volkswagen Golf GTI Clubsport Gücü Ortaya Koyacak

Yeni seri başlıkta söylediğimiz gibi bir canavar. 4 silindirli, 7 ileri vitesli ve turbo şarj özellikli 2 litrelik TSI motora sahip olan araç, 300 beygir gücünde. 300 beygir saf güç 400 Nm tork değeri ile adeta cilalanmış.

100 km/sa hıza sadece 6 saniye içerisine ulaşabilen yeni seri, maksimum olarak 250 km hıza kadar ulaşabiliyor. Üst düzey performans değerlerini tamamlayıcı olan bir de sürüş modu var.

Nürburgring adı verilen sürüş modu, aracınızı pistlere uygun hale getiriyor. Moda geçtiğiniz zaman, motor kontrolleri ve süspansiyonlar değişiyor. Pist yarışına uygun hale getiriliyor.

Tüm bu özelliklerle Meksika’da üretileceği söylenen Volkswagen Golf GTI Clubsport fiyatı için bir açıklama gelmedi. Ne zaman satışa çıkacak ya da fiyatı ne olacak yakın zamanda belli olur.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version