Otomobil markalarının gelecekte ne tür arabaları piyasaya süreceği hakkında bilgi edinmenin en geçerli yolu, aldıkları patentleri takip etmek. Ülkemizde bu işler biraz gizli kapaklı yürütülüyor olsa da yurtdışında herhangi bir firmanın aldığı patentleri öğrenebilmek mümkün.

TheKoreanCarBlog sitesinin editörleri de bunu yapmış ve Güney Koreli otomotiv devi Hyundai’nin “Bayon” ismini patentle koruma altına aldığını tespit etmiş bulunuyor.

Sadece AB sınırlarını kapsıyor

Hyundai Motor Company tarafından gerçekleştirilen patent başvurusu şu aşamada sadece Avrupa Birliği sınırları içerisinde “Bayon” isminin kullanım hakkını kapsıyor. Patentin açıklamasında ise “Bayon” adının “Otomobiller, spor arabalar, kamyonlar, otobüsler, elektrikli otomobillerin yanı sıra arabalar için yedek parça ve aksesuar” alanında da kullanılabileceği belirtilmiş.

Aslına bakılırsa bu genel geçer, diğer tüm patent başvurularında da kullanılan kapsayıcı bir tanımlama. Gerçekte Bayon isminin ne maksatla kullanılacağını şu aşamada öğrenebilmek pek mümkün durmuyor.

Hyundai veya Kia kullanabilir

Fakat Bayon’a ilişkin önemli bazı tahminler de yok değil. Hyundai veya aynı gruba bağlı Kia markasının çıkaracağı yeni Avrupalı modelin ismi Bayon olabilir. Araştırdığımızda ise Bayon isminin Kamboçya’da bir Kmer tapınağının ismi olduğunu öğreniyoruz.

Öte yandan otomobil üreticisinin tamamen elektrikten güç alan yeni crossover modelleri geliştirdiğini de biliyoruz. Bu sebeple Hyundai veya Kia’nın yeni çıkacak olan bu modelde Bayon ismini kullanması kuvvetle muhtemel. Genesis markası akla gelmiyor değil, ancak genelde tek harf ve rakamdan oluşan model isimleri kullanmayı tercih ettiği için Genesis’in Bayon ismini kullanması pek olası değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version