Çok kısa bir süre önce Ulysse modeli için Türkiye duyurusu yapan Fiat, bu modelle beraber kardeş seri Scudo modelini de satışa çıkardığını açıkladı. Yine hafif ticari sınıfında karşımıza çıkacak Yeni Fiat Scudo, abisinde yer alan tasarım yapısını aynen yansıtıyor desek yeridir.

Yeni aracın en büyük farkı ise bir Van modeli olarak geliyor olması, Yolcu taşıma odaklı değil de daha çok yük taşıma odaklı bir model. Onun dışında genel tasarım yapısında çok büyük bir fark söz konusu değil gibi gözüküyor.

Yeni Fiat Scudo Türkiye Fiyatı ve Diğer Özellikler

Araç abisi Ulysse modelinde olduğu gibi 5.309 mm uzunluk ve 1920 mm genişlik sunuyor. Arka kısımda sıralı koltuklar yerine kapalı kasa ile gelen model, tam 1330 kg seviyesine kadar taşıma yapabiliyor.

Maksimum yükleme genişliği de 1628 mm olan aracın, yük taşıma kapasitesi konusunda da standartları çok rahat sağladığını görüyoruz.

Tabii ki burada Yeni Fiat Scudo ile sunulan motorun önemi de büyük. Motor gücünün tatmin edici bir seviyede olması lazım. Fiat aracı ilk duyurduğu zaman da motor üzerinde durmuştu.

Türkiye’de satışa sunulan modelde 2.0 litrelik 4 silindir dizel motor yer almakta. Bu motorun beygir gücü 145 beygir olarak belirlenmiş. Tork değeri ise 340 Nm olarak açıklandı. Ulysse modeline göre biraz daha geç hızlanan Scudo, 9,8 saniye içerisinde 100 km hızlanmasını tamamlayabiliyor.

Çeşitli özelleştirmeleri de sunan yeni modelin fiyatına gelecek olursak, 559.000 TL gibi bir satış fiyatı var. Seçilecek olan ek donanımlar ve aksesuarlara göre fiyatların biraz daha yükselmesi söz konusu olabilir. Lansman özel olarak açıklanan 559.00 TL fiyat ise pazar dinamikleri düşünüldüğü zaman nispeten uygun gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version