Fiat bir sürpriz yaptı ve yeni bir SUV modeli için de duyuru gerçekleştirdi. Markanın SUV alanında biraz daha geri kaldığı düşünülecek olursa, bu adım oldukça yerinde bir adım olarak gösterilebilir. Evet yeni bir yeni Fiat SUV modeli geldi ama bu yeni model için ilginç bir durum da ortaya çıktı.

Marka ilk duyurunun ardından aracın isminin belli olmadığını söyledi ve bir anket çalışması başlattı.

Anket çalışmasıyla beraber arabaya konulacak olan adı kullanıcıların belirlemesi istendi. Bunun için ankete ise 3 farklı isim eklendi.

Yeni Fiat SUV Özellikleri Nasıl Olacak?

Yeni aracın özellikleri konusunda çok fazla bilgi yok. Dediğimiz gibi ilk duyuru yapıldı ve her detay açıklanmadı. Gizli kalan çok fazla nokta oldu. Sadece motor seçenekleri konusunda bilgiler geldi.

Buna göre Yeni Fiat SUV modelinde yer alması beklenen motor, 1.0 litre turbo benzinli motor olacak. Bu motorun da 125 beygirlik gücü olacağı söyleniyor.

200 Nm tork değeri ile beraber araca yüksek bir performans kazandıracak olan motor, tek seçenek olmayacak. Kesin detayları belli olmamakla beraber 1.3 litrelik bir benzinli motorun daha olacağını biliyoruz.

Teknolojileri ve diğer aksamları konusunda net bilgiler açıklanmayan aracın ismi ise ya Tuo ya Domo ya da Pulse olacak.

Aracın ismini belirleyecek olan dediğimiz gibi kullanıcılar olacak. Bunun için özel bir oylama sayfasını da açan Fiat, sonuçları da yakın zamanda açıklayacak. Şimdilik Brezilya pazarına özel olarak geleceği konusunda bilgiler olan yeni SUV modelinin, Eylül ayında çıkışını gerçekleştireceğini de açıklayalım.

Eylül ayına kadar daha ne gibi bilgilerin geleceğini göreceğiz. MLA platformu üzerinden geliştirilen aracın bu bilgileri bile çok tercih edilecek bir SUV geleceğini göstermekte. Bakalım iddialı model hakkında daha neler öğreneceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version