Elektrikli araç teknolojilerine yöneldiği gibi, otonom araç sistemleri üzerinde de çalışmalar yapan Honda, bugün yeni bir teknolojisini daha tanıttı. Honda Sensing 360 olarak geçen yeni güvenlik teknolojisi, araçların çok daha yüksek bir güvenlik sistemine ulaşmasını sağlayacak.

2022 yılından sonra önce Çin’de satılan araçlarda uygulanacak olan teknoloji, yakın zamanda tüm modellerde de kullanıma başlayacak. Yeni teknolojinin neler sunacağı kısmından da söz edelim ve güvenliğin nasıl arttığına bakalım.

Honda Sensing 360 ile Honda Araçlarında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Söz konusu güvenlik sisteminde, yeni bir radar sensör sistemi yer alacak. Bir sensör aracın önüne bakarken, diğerleri de 360 dereceye kadar görüş sağlayacak şekilde aracın dört bir yanına yerleştirilecek.

Bu sayede sensörlerin, tüm çevreyi algılaması da sağlanacak. Araçta kullanılan tüm güvenlik önlemleri, yeni sensörler sayesinde biraz daha etkili çalışmaya başlayacak. Çarpışma azaltıcı fren sistemi, arkadan ya da kör noktalardan gelebilecek tehlikelere karşı daha iyi kullanılabilecek.

Aynı şekilde kör nokta uyarı sistemi ve şerit takip sistemleri de yeni radarlarla beraber çok daha etkili kullanılacak. Sürücü yardımı üzerine çalışacak olan teknolojilerin görüş açısını da arttıracak Honda Sensing 360 sisteminin, adaptif hız sabitleyiciye kadar geliştirme sağlayacak.

Dediğimiz gibi bu yeni teknoloji ilk olarak 2022 yılında kullanıma açılması beklenen bir teknoloji. İlk denemeler ve ilk kullanımın, Çin genelinde satışı yapılan araçlar için geçerli olması bekleniyor.

Fakat Honda’nın söylemine göre, yeni sistem 2030 yılından sonra tüm araçlarda standart bir teknoloji olarak kullanılmaya devam edecek. Araçları daha konforlu ve güvenli bir hale getirecek olan sistemin, fiyatlarda bir değişime neden olup olmayacağı konusunda ise kesin bilgiler bulunmuyor.

2030 yılına kadar Honda Sensing 360 teknolojisinin daha çok geliştirildiğini de görmek mümkün olacaktır. Belki de çok daha farklı bir noktaya gelinebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version