Yeni nesil Honda CR-V tanıtıldığı zaman Honda, CR-V modeline kardeş araçların geleceğini duyurmuştu. Hem sınıfı hem de tarzıyla beraber CR-V modeline kardeş olarak gelen ilk araç ise Yeni Honda Breeze oldu.

Tasarım konusunda markanın yeni dilini yansıtması bir yana, Honda’nın pazarının biraz daha genişlemesini sağlayacak araç, Çin’i hedefliyor. Sonradan bir Avrupa macerası olmasını da beklemiyoruz zira Avrupa’da CR-V gibi iddialı bir model bulunmakta. Peki bu özel aracın teknik özellikleri neler?

Yeni Honda Breeze Özellikleri ve Tasarım Detayları

Yeni model, baştan beri söylediğimiz gibi CR-V’nin çizgilerini yansıtıyor. Araç bu açıdan bakıldığı zaman, tasarım olarak da benzer bir araç. İnceltilmiş LED farları, Honda logosunun yer aldığı çok ince bir ızgara bölümü ve alt tarafta yer alan geniş havalandırma deliği.

Tıpkı CR-V modelinde gördüğümüz gibi bir yapı söz konusu. Aracın arka kısmına geçtiğimiz zaman ise ayrık far tasarımının kullanıldığını görüyoruz. İnce bir LED şeklinde birleştirilen stop lambaları yerine bu kez ayrı ayrı tasarlanmış stop lambaları karşımıza çıkıyor.

4716 mm uzunluk ve 2700 mm aks mesafesi ile iç mekanda da geniş bir alan sunan Yeni Honda Breeze, standart haline gelen ön konsol tasarımını ise çok değiştirmiyor. Bu bölümde merkezde dışa doğru çıkış multimedya ekranı, ekranın hemen altında kontrol butonları ve direksiyon kısmında yeni bir dijital gösterge paneli öne çıkıyor.

Bir önceki nesille çok benzer bir iç tasarıma yer verilmiş. Dış kısımdaki değişimler çok yansıtılmamış.

Teknik kısma geçtiğimiz zaman ise tek bir motor seçeneğinin olduğunu göreceğiz. 1.5 litrelik turbo benzinli motorun 190 beygirlik gücü ve 243 Nm tork değeri olacak. 4X4 seçeneği de sunulacak olan Yeni Honda Breeze için şanzıman kısmında da yine CVT tercihi yapılacağını belirtelim.

Zaten Honda, CVT şanzımanı da çok sık kullanıyor. Bir süre daha CVT şanzımanı da kullanmaya devam edecek gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version