Hyundai Assan'ın İzmit-Alikahya'da üretimini gerçekleştirdiği yeni i20 medyaya tanıtıldı. Hyundai'nin ülkemizde en çok satılan modeli olan i20'nin yeni versiyonu yıl sonuna doğru satışa çıkıyor. Başarılı Güney Kore markası, Avrupa pazarında daha fazla boy gösterme misyonundan vazgeçmiyor. Hyundai, B segmentinde 2002 yılından beri bir milyon üzerinde satış gerçekleştirdi. Popüler i20 modeli sayesinde Avrupa'daki konumunu her sene daha da yükseltiyor. Hyundai i20, Avrupa'da en çok satılan Hyundai modeli olarak kayıtlara geçmişti.

i20'nin yeni modelinin ana hedefi, kullanıcısına sunduğu kalite ve konforla daha geniş kitlelere ulaşmak. Ayrıca Hyundai markasının algısının Avrupa pazarında daha da yukarılarda konumlandırmak.

Yeni i20, Hyundai'nin Almanya-Rüsselsheim'da bulunan tasarım merkezinde yenilendi. Araç, markayla özdeşleşen akıcı tasarım felsefesinin ikinci nesli olan "Fluidic Sculpture 2.0" isimli tasarıma sahip. Hyundai'nin geniş çaplı amacı ise bu felsefeyi gelecekte üreteceği tüm yeni modellerde kullanmak.

Yeni i20, yüksek donanım seviyesine sahip. Araçta göze çarpan en büyük yenilik ise rakiplerinde bulunmayan komple cam tavanı ve geniş iç mekan anlayışı. Aracın cam tavanı yukarı doğru yarım şekilde açılabiliyor ve istenildiği zaman arkaya doğru kayarak komple açılıyor. 

Araçta arka görüş kamerası ve LED aydınlatmalar göze çarpan özelliklerden. Üretim alanında yeni bir platform geliştirilerek üretilen yeni i20, 4035 mm uzunlukta. Araç 2570 mm'lik dingil mesafesine sahip. Önceki modelden 45 mm daha uzun bir tasarıma sahip olan yeni Hyundai i20, geniş iç hacmiyle beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesini sağlıyor. Ön ve arka diz mesafesi toplam 1892 mm olan araç, rakiplerine bu konuda büyük üstünlük sağlamış durumda.

Yeni Hyundai i20'de yer alan saklama bölgelerinin kullanışlılığı da dikkat çeken ayrıntılardan biri. Aracın bagaj hacmi ise 326 lt.

Aracın dünya lansmanı Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Araç tüm Avrupa'ya yalnızca ülkemizden üretilip ihraç edilecek.

Galeri
























Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version