İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo‘nun daha büyük bir SUV modeli geliştirerek ürün gamını çeşitlendireceği bilgisi gün yüzüne çıktı. Her ne kadar şuan itibariyle “iddia” aşamasında olsa da, firmanın ikinci SUV modeline Castello adını vereceği konuşuluyor.

Bu isim İtalyancada “Kale” anlamına geliyor. Alfa Romeo’nun ilk SUV’una ismini veren Stelvio da İtalya’daki bir dağ geçidinin ismiydi. Modele atfedilen “Castello” ismi de Passo di Castello isimli ünlü bir dağ yolunun ismi olmasıyla anlam kazanıyor. Öte yandan Alfa’nın anavatanı olan Milan şehrinde Castello Sforzesco isimli bir kalenin bulunduğu bilgisini de paylaşmış olalım.

Giorio platformunu paylaşacak

Motor1‘de yer alan habere göre Castello, Alfa Romeo’nun Stelvio ve Giulia modellerinde tercih edilen Giorgio platformu üzerine inşa edilecek. Mevcut Stelvio modeli 4.688 metre iken Castello’nun 4.9 metre, yani daha uzun teker aralığına sahip olacağı konuşuluyor.

Plug-in hibrid seçeneği masada

Alıcının ihtiyaç ve tercihine göre beş veya yedi koltuklu konfigürasyon seçenekleri sunulacak. Araçta kullanılacak motor hala gizemini koruyor olsa da 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli hibrid güç ünitesine yer verilmesi kuvvetle muhtemel. En üst paket olması beklenen Quadrifoglio modelinde ise 2.9 litrelik V6 motor kullanılabilir. Kim bilir, belki de Alfa Romeo yeni SUV’unu plug-in hibrid seçeneğiyle sunmayı dahi planlıyor olabilir.

Fiyatı ve çıkış tarihi net olarak bilinmeyen yeni amiral gemisi modelinin önümüzdeki senenin sonu veya 2020’nin ilk günlerinde çıkışına şahitlik edebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version