13 Kasım’da yeni kasasıyla beraber yeni nesil 2021 Honda Civic satışlarının başladığını göreceğiz. Aracın satışları başlayacak ve fiyatları çoktan belli oldu. Bunlar konusunda detayları daha önce paylaşmıştık. Araç için merak edilen bir detay daha vardı. O da serinin LPG versiyonu. Yine yeni nesil 2021 Honda Civic LPG artısıyla beraber gelecek ama bu kez LPG için de durumların değiştiğini göreceğiz.

Peki, yeni araçlarda fabrika çıkışı LPG olacak mı? Bunun için yapılan planlar neler? İşte detaylar.

Yeni Kasa 2021 Honda Civic Modelinin LPG Versiyonu için Yeni Dönem

Aracın bundan önceki dönemde üretimi Türkiye’de yapılıyordu. Dev fabrikada yapılan üretimle beraber, fabrika çıkışlı bir şekilde LPG kullanılan versiyonlarla karşı karşıya geliyorduk.

Araçta LPG olan versiyonun fabrika çıkışı gelmesi dönemi bitti. Çünkü ülkemizde yer alan fabrikanın kapandığını gördük. Artık seri ithal olarak ülkemize geliyor. Bu durumda da LPG tanklarının araca sonradan takılması gerekiyor.

Yine LPG uyumlu olarak gelen aracın LPG sistemlerinin takılması için ise BRC ile Honda arasında bir anlaşma yapıldığını görüyoruz. Kocaeli’nde bulunan merkezde aracın, BRC markalı LPG sistemleri takılacak. Sonrasında LPG versiyonunun satışı yapılacak.

Söz konusu tesiste yılda 20 bin adede kadar yeni kasa 2021 Honda Civic modeline LPG takılması söz konusu olacak. Böylece araçlar fabrika çıkışlı LPG’li olmasa da kullanıcılar ulaşmadan yine LPG sistemi hazır olmuş olacak.

Sürücülerin burada uğraşacakları ek bir şey olmayacak ki bu da dediğimi gibi önemli bir artı. Peki LPG sistemiyle gelecek olan serideki motor nasıl olacak?

Daha önce bu konuda bir içerik paylaşımı yapmıştık. 1.5 litre VTEC Turbo ECO LPG motorların kullanıldığını söylemiştik. Söz konusu motorda 180 Nm tork değeri ve 129 beygir güç değeri görüyoruz. Ayrıca yine CVT şanzıman sisteminin kullanılacağını da eklemiş olalım. LPG kullanılan versiyonda giriş model fiyatı ise 374 bin TL’den başlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version