Audi dört kapılı kompakt aracı A3 Sedan görücüye çıktı. Araç içi eğlence sistemi ve gösterge ekranı bir bütün halinde entegre çalışan ikinci nesil A3 Sedan, mevcut modele kıyasla 4 santimetre kadar daha uzun. Bu sayede kabin içinde, özellikle arka koltuklarda oturan yolculara daha geniş bir iç alan sağlanmış.

Ön tarafına baktığımızda ise yeni kasa A3’ün petek şeklindeki ızgarası bizleri karşılıyor. Yeni nesil Matrix LED teknolojisinin kullanıldığı ön farlar geceyi gündüze çevirirken dijital gündüz farlarının da yenilendiğini fark ediyoruz. Araca olduğundan daha uzun gösteren bir çizgi ise önden başlayıp arka tampona kadar uzanıyor.

Tercih edilen büyük difüzör sayesinde yeni A3 Sedan modelinin aerodinamik değerleri de iyileştirilmiş. Daha az yakıt harcayarak daha hızlı yol alabilen arabanın tavanı ise isteğe göre karbon fiber şeklinde sipariş edilebiliyor.

Bunun dışında araç içi eğlence ekranında kullanılan 10.1 inçlik MMI dokunmatik ekranın sürücüye daha da yakınlaştırıldığı görülüyor. Bu ekranın el yazısı tanıma özelliği sayesinde telefon üzerinden hızlıca mesaj gönderilebiliyor. Klasik kadran yerine hayalet göstergeye terfi edilmiş olması da bir diğer göze çarpan değişiklik.

Üç farklı motor seçeneğiyle geliyor

Audi’in iki tane TFSI, bir de TDI olmak üzere toplamda 3 motor seçeneğini müşterilerin beğenisine sunacağı belirtiliyor. 35 TFSI seçeneğinde 1.5 litrelik direkt enjeksiyonlu motor 6 ileri manuel veya 7 ileri otomatik S tronic şanzıman yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version