Romanya menşeli Dacia markasını bünyesine katan Renault, fiyat performans ürünü modellerini daha çok bu marka şemsiyesi altında piyasaya sürme yolunu tercih ediyor. Kolesa isimli Rus menşeli bir otomobil blogu ise Dacia’nın çok sevilen modellerinden Sandero’nun yeni nesil versiyonunu görüntülediğini iddia etti.

Fotoğraflara baktığımızda aracın Dacia yerine Renault logosunu taşıdığını görüyoruz. Bu kafa karışıklığına yol açmamalı, çünkü Renault bazı aralarında Rusya, Güney Afrika ve Güney Amerika’nın da bulunduğu bazı pazarlarda Sandero’yu Renault logosuyla piyasaya sürüyor.

Nitekim haberdeki fotoğraflarda da subkompakt hatchback modelinin Renault formunda olduğu görülüyor. Aracın ön ızgarası, farları ve arka stop lambalarıyla Clio’yu andırdığını söyleyebilmek ise gayet mümkün.

Daha tarz sahibi olmuş

Halihazırda satışı devam eden Sandero’ya kıyasla yeni nesil model daha tarz sahibi duruyor. Yeni sis farlarının etrafının siyah renkle boyanmış olması, keza ön taraftaki ızgarada siyah renk tercihi dikkatlerden kaçmıyor.

Bunun dışında yeni Sandero’nun tipi büyük ölçüde yeni kasa Renault Clio’ya benziyor. Arkaya baktığımızda ise kullanılan stop lambalarının Renault Zoe’dekilerle neredeyse aynı olduğunu söyleyebiliriz. Ufak tasarım farklılıkları var tabii ki yine de.

Ortak platform üzerine yükseliyor

Sandero’nun Clio, Captur ve Nissan Juke’da kullanılan CMF-B platformu üzerine yükseleceğini ise belirtmekte fayda var. Son nesil Clio’da kullanılan 138 beygir gücündeki 1.6 litrelik E-Tech hibrid motorun aynen Sandero’da kullanılması da söz konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version