Yabancı otomobil bloglarına yansıyan yeni haberlere göre Volkswagen’in patronu 8. nesil Golf’ün yıl sonuna kadar görücüye sunulması noktasında kararlı. VW CEO’su Herbert Diess basın mensuplarına verdiği demeçte yeni Golf’ün 2020’den önce satışa sunulması ve yıl sona ermeden ilk teslimatların gerçekleştirilmesini istediğini belirtti.

Güvenlik önlemleri alınıyor

Halihazırda VW mühendisleri yeni Golf’e son rütuşları vermeye devam ediyor, ancak teknik olarak tamamlanması gereken bazı ufak tefek noktalar var. Mesela Golf’ün WiFi üzerinden güncelleme alacak olması beraberinde çeşitlik güvenlik risklerini de getiriyor ve mühendisler aracın hacklenemeyeceğinden emin olmak istiyor.

Yine de tüm bunlara rağmen VW yöneticileri tarafından belirlenen son tarih 2020’nin ilk günleriydi. Fakat Diess’in son açıklamasıyla bu tarih biraz daha öne çekildi ve yeni yıla girmeden Golf’ü hazır hale getirmeye çalışan personelin üzerindeki baskı biraz daha artmış oldu. Önceden Volkswagen’in marka yöneticisi Jürgen Stackmann, 2020’nin Şubat ayında lansman yapmayı planlıyordu. Diess’in baskısıyla VW yöneticileri Ekim ayında Golf MK8’i tanıtmak için gerekli çalışmalara başlamış bulunuyorlar.

ID.3.’le birlikte tanıtılabilir

Bu arada yeni Golf’ün elektrikli kuzeni ID.3. modeliyle önümüdeki Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt IAA fuarında tanıtılması da söz konusu olabilir. Golf’ün GTI ve R versiyonlarının da aynı fuarda görücüye çıkması, otomobil editörlerinin beklentileri arasında yer alıyor. Keza yeni Golf’ün 48 volt melez hibrid versiyonunun tanıtılması da sürpriz olmayacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version