Hyundai çıkışı merakla beklenen 2022 model Tucson’un lansmanını Güney Kore’de düzenlenen ve internet üzerinden canlı izlenebilen etkinlikte gerçekleştirdi. Tasarımı radikal bir şekilde değişen yeni kasa Tucson, iki farklı dingil mesafesi seçeneğinin yanı sıra hibrid ve plug-in hibrid motor opsiyonlarıyla müşterilerin beğenisine sunulacak.

2021’in ilk yarısı itibariyle ABD başta olmak üzere Hyundai’nin güçlü olduğu pazarlara ihracı gerçekleşecek olan aracın N Line versiyonu ise ileri bir tarihte tanıtılacak.

Dördüncü nesil crossover, Hyundai’nin tüm dünyada en çok sattığı model olma özelliğine sahip. Aracın iç ve dış görünümüne etki eden tasarım dili ise Sensuous Sportiness yani “Hisli Sportiflik” olarak adlandırılıyor. Geometrik şekilli ön ızgaraya dahil edilmiş LED farlar ile Tucson’un emsallerinden farklı olması sağlanmış.

Farklı sürüş modları ve motor seçenekleriyle geliyor

10.25 inç büyüklüğündeki bir araç içi eğlence ekranına ev sahipliği yapacak olan Tucson’da 2.5 litrelik direkt enjeksiyonlu ve dört silindirli bir motor yer alacak. 190 beygir gücündeki bu motora ise 8 ileri otomatik şanzıman eşlik edecek.

Sürekli dört çeker versiyonu da satışa çıkacak olan SUV’da Eko, Konfor, Akıllı, Spor, Çamur, Kum ve Kar olmak üzere farklı sürüş modları mevcut olacak. Hibrid ve plug-in hibrid motorlu versiyonlarda ise 1.6 litrelik motor kullanılacak. Toplamda ise 2022 Tucson’un 230 beygir güç çıkışı elde etmesi sağlanacak.

Fiyatı şimdiden merak konusu olan aracın Türkiye’de yüksek vergilerden dolayı ne kadar satacağına dair ise hiçbir fikrimiz yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version