Opel nihayet makyajlı Astra modelini Avrupa pazarı için hazır hale getirdi. Fakat elde ettiğimiz bilgiler bu yeni versiyonun yaklaşık 2 yıl boyunca satışta kalacağına işaret ediyor. Alman otomobil üreticisi tarafından yayınlanan basın açıklamasında ise yeni kasa Astra’nın çıkışına dair detaylı bilgilendirmeler yer aldı. Buna göre araç 2021 yılı içerisinde arasında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

Dış ve iç görünümü baştan aşağıya yenilenecek olan araç PSA Grubu’nun EMP2 platformu üzerine inşa edilecek. Bu platformun özelliği hibrid güç ünitelerini de destekliyor oluşu.

Üretimi Almanya’da yapılacak

İşçi konseyi ile yapılan yeni anlaşma sayesinde Opel, yeni Astra’nın şirketin Almanya’nın Rüsselsheim’deki fabrikasında üretileceği bilgisini de paylaştı. Aynı fabrikada Opel’in amiral gemisi modeli Insignia da halihazırda banttan inmeye devam ediyor.

Öte yandan Opel CEO’su Michael Lohscheller yaptığı açıklamada “Bu Rüsselsheim fabrikası için çok önemli bir adım. Yaptığımız yatırım sayesinde işçiler iki vardiyada çalışacak ve Rüsselsheim fabrikasının sürdürülebilir geleceğini korumuş olacaklar” dedi.

2015 yılına kadar İngiltere’de üretiliyordu

Üretimin Rüsselsheim fabrikasına taşınması Almanlar için ciddi bir avantaj. Çünkü PSA Grubu, Astra’yı bugüne dek İngiltere’nin Ellesmere Port ve Polonya’nın Gliwice fabrikasında üretiyordu. 2009 ila 2015 yılları arasında ise Astra modelinin Rüsselsheim’de üretildiği biliniyor.

Teknik özellikleri, motor seçenekleri ve donanım paketlerinin önümüzdeki aylarda netlik kazanması beklenen aracın çıkış fiyatı da henüz bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version