Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin 2020 model Sonata’yı tanıtmasının üzerinden pek bir şey geçmiş değil. “Sensuous Sportiness” adı verilen yeni bir tasarım anlayışı doğrultusunda seri üretim bandından inen araba gerçekten de meraklı bakışları üzerine toplayacak kadar şık ve sportif gözüküyor.

Şimdilerdeyse aracın ABD’de düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağı bilgisi gündeme geldi.

N3 platformu üzerine geliştirildi

Bundan birkaç gün önce yine haberini yaptığımız üzere Seul’de tanıtılan 1.6 litrelik turboşarjlı Sonata’nın aksine Hyundai, ABD pazarı için çok farklı şeyler düşünüyor.

Diğer SUV ve crossover modellerinde de kullanılması planlanan, N3 isimli yeni platform üzerine inşa edilen aracın ABD pazarında sürekli dört çeker (AWD) opsiyonuyla satışa sunulması söz konusu.

Güney Kore‘nin başkenti Seul’de düzenlenen bir basın toplantısında CNET muhabiri, Hyundai yöneticilerinden Jae Young Kim‘in dört çeker Sonata’nın ABD’li müşterilerin beğenisine sunulabileceğini söylediğini haberleştirdi.

Buna göre Kim, “Evet, ABD pazarındaki AWD model açığını değerlendiriyoruz” diyerek Sonata’nın farklı çekiş versiyonuyla satılabileceğinin sinyalini verdi.

Rakipleri çok dişli

ABD pazarında AWD modellere duyulan ilgi boş yere değil. Çok farklı iklim koşullarının ve yol şartlarının hüküm sürdüğü ülkede araçların bu zorlu durumlara dayanıklı olması gerekiyor. Bunun yolu da sürekli dört çeker olmaktan geçiyor.

Subaru Legacy ve Nissan Altima modelleri ise 2020 Hyundai Sonata’nın en büyük ve güçlü rakipleri arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version