Panelvan kategorisindeki araçlar otomobil tutkunlarının pek ilgisini çekmiyor olsa da, bu arabaların şehir içi ticaretin yükünü büyük ölçüde sırtladığını ve çok iş gördüklerini söyleyebilmek mümkün. KOBİ ve esnaf işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda kabuk değiştiren Volkswagen’in çok sevilen panelvan aracı Caddy ise CarPix’in casus kameralarına takıldı.

Piyasada en eski 1997 modelini bulabileceğiniz Caddy’nin günümüze uzanan yolculuğu 2003 yılında yapılan makyajlama girişimiyle başladı denilebilir. 2010 ve 2015 yıllarında tekrardan kabuk değiştiren model halen daha eski platformu üzerine yükseliyor. Öyle ki 2019 model Caddy’de dahi bu durum değişmemiş.

Fakat görünen o ki yeni kasa Caddy, VW’nin adını sıkça duyduğumuz MQB isimli yeni platformuna ev sahipliği yapacak. Şirketin ürettiği son modellerde kullanılan bu platform modüler yapıya sahip olmasından ötürü üretim maliyetlerinde ciddi tasarruf imkânı sağlıyor.

T7 serisine dahil mi olacak?

Her ne kadar çekilen fotoğraflarda pek detay gözükmüyor olsa da, Caddy’nin normal boyutlarda olduğu çıkarımında bulunabiliriz. Muhtemelen bu kasanın bir de uzun şasili Maxi versiyonu sunulabilir. Fakat bir diğer söylenti ise Volkswagen’in Caddy modelini T7 serisine dahil edeceği ve adını T7 Life Caddy olarak değiştireceği yönünde. Tabii bu bilgi henüz kesinlik kazanmış değil.

Yeni nesil MBQ platformu sayesinde iç kargo ve yolcu alanı hacimleri iyileştirilecek olan Caddy, VW’nin planları doğrultusunda aralarında 48 volt melez hibrid seçeneğinin de olduğu farklı motor sürümleriyle piyasaya çıkabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version