Makyajlanan Mercedes E-Serisi, pandemi dönemine rağmen herhangi bir üretim sorunu yaşanmadan Ağustos ayında ülkemizde satışa başlamıştı. Ağustos ayında satışları başlayan seriye şimdi de Mercedes E-Serisi Coupe ve Cabriolet modelleri de eklendi.

Tek motor seçeneğiyle ülkemizde satılacak iki modelin fiyat bilgisi de paylaşıldı. Türkiye taban fiyatlarının da paylaşıldığı iki yeni serinin özelliklerine geçelim.

Mercedes E-Serisi Coupe ve Cabriolet Özellikleri ve Taban Fiyatı

İki kasa tipinde de makyajlanmış yeni tasarıma geçen marka, Patagonya Kırmızısı, Metalik Mojave Grisi, Yüksek Teknoloji Gümüşü ve Grafik Grisi renk seçenekleri sunuluyor. Yeni renk seçeneklerinin sunulduğu aracın, jant kısımlarında da yeni seçenekler var.

Dış tasarımda makyajlanmış güzel artıları olan iki modelin iç kısmında da sedan modellerinde gördüğümüz tasarım yapısı var. İç kısımda yine 12.3 inçlik geniş ekranı görüyoruz ve MBUX sistemi de kullanılmaya devam ediyor.

Park halindeki araca çarpılması, kilitli araç üzerinde oluşan hasar ya da aracın çekilmesi gibi durumlarda bunların kayıtlarını tutarak araç yeniden çalıştırıldığında tüm bu kayıtları sürücülere gösteren Urban Guard adı verilen koruma sistemini de destekleyen araçların, neredeyse tüm sürüş destek sistemlerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Motor seçeneğine geçildiği zaman ise başta belirttiğimiz gibi tek motor seçeneği var. Mercedes E-Serisi Coupe ve Cabriolet modellerinde, EQ Boost elektrikli destek ünitesi ile desteklenen sıralı 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli motora sahip olan araçlar, 258 beygir güce sahip.

370 Nm tork değerine de sahip olan araçların 9G Tronic şanzımanı bulunuyor. EQ Boost artısıyla beraber araçların 100 km/s hıza çıkış süresi ise Mercedes E-Serisi Coupe için 6.4 saniye ve Cabriolet için 6.6 saniye olarak açılandı. Maksimum hızları da 250 km ile sınırlanmış olan araçların Türkiye fiyatları ise şöyle;

  • Mercedes E-Serisi Coupe – 1.355.000 TL
  • Mercedes E-Serisi Cabriolet – 1.558.000 TL

İki aracın da Türkiye pazarında üst segment seriler olacağı açıklanmış olsa da Sedan modellerine karşı ne kadar tercih edilebileceği tartışılan bir konu. Burada fiyat dengesinin önemli olduğunu göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version