Audi RS3, Alman lüks otomobil markasının boyut olarak en küçük ancak performans olarak en iddialı modellerinin başında geliyor. Audi A3 sedan modelinin yenilenmesiyle birlikte gözler yeni nesil Audi RS3’n üzerine çevrilmişti. Halen daha ne zaman görücüye çıkacağı kesinlik kazanmamış olan arabanın prototipi şimdilerde meşhur Nurburgring pistinde görüntülendi.

Bu pistte muhtemelen aracın hızı ve manevra kabiliyeti ölçülüyor. Bunun yapılması elzem, çünkü Audi RS3’ün dişli rakipleri hiç de azımsanacak gibi değil. Mercedes-AMG A35 ve A45 ile BMW’nin M235i xDrive Gran Coupe ve M2 modelleri doğrudan RS3’ün alternatifleri olarak pazardaki yerini almış durumda. Bu rekabette geri kalmamak için yeni kasa Audi RS3’ün ciddi bir performans vaat edebilmesi şart.

O yüzden tahminimiz Audi’nin yeni nesil RS3’ten birçok farklı motor seçeneğini sunacağı ve iç dizaynda da değişikliğe gideceği yönünde. Farklı renk ve malzemelerden oluşan döşeme seçeneklerinin yanı sıra yenilenmiş bir araç içi eğlence sistemi de bizleri karşılayabilir.

3.5 saniyede ibre 100’ü görüyor

Mevcut Audi RS3 modelinde 2.5 litrelik 5 silindirli ve turboşarjlı 394 beygir güç üretebilen benzinli bir motor kullanılıyor. 7 ileri otomatik çift kavrama şanzıman, Audi’nin efsane Quattro sürekli dört çeker sistemiyle tekerleklere güç aktarımı sağlıyor.

Bu ikilinin muhteşem uyumu sayesinde Audi RS3 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabiliyor. Ki bu aile tipi kompakt bir sedan için kesinlikle muhteşem bir değer!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version