Yeni nesil BMW modelleri geliyor! Avrupalılardan gövde gösterisi. Otomotiv dünyası için oldukça büyük bir anlam taşıyan Almanya Frankfurt Otomobil Fuarı’na bu yıl, daha önceden tanıtılmış seri üretim modeller damgasını vuruyor.

Her sınıftan birçok yeniliğe sahip olan fuarda uzun zamandır yeni nesli beklenen otomobiller yüzleri güldürecek gibi görünüyor. Otomotiv devi BMW de yeni modellerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. M5, 6 Serisi GT ve X3 yeni nesilleri, değişen sürpriz ve farklılık yaratacak özellikleriyle meraklılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Nesil BMW M5 Birçok Yeniliğe İmza Atıyor

Yeni nesille birlikte BMW M5, birçok ilki de beraberinde getiriyor. İlk dört tekerlekten çekiş sistemine sahip M5 unvanını alan otomobil, istendiğinde tüm gücü arka aksa aktarabiliyor Bilindik M Serisi detayları ile donatılan M5’te, 4,4 litrelik çift turbo beslemeli, 608 HP’lik V8 motor görev yapıyor.

Son hızı 316 km/s olan M5, 0’dan 100 km/s hıza 3,3 saniyede ulaşıyor. En hızlı seri üretim BMW unvanına kavuşan M5’te, 8 ileri vitesli tork konventörlü ZF şanzıman görev yapıyor.

* Difüzörlü arka tampon ve iki çift egzoz çıkışı gibi karakteristik özellikler korunmuş.

BMW 6 Serisi GT: Yeni İsmiyle Yollarda Olacak

Bundan 8 yıl önce ilk kez yollarla buluştuğunda eleştiri oklarına hedef olan 5 Serisi GT’nin halefi, bundan sonra 6 Serisi adıyla anılacak. Eskisine oranla çok daha dinamik ve oldukça bütünlüklü tasarım özelliklerine sahip olan otomobilde, G30 kodlu 5 Serisi’nden tanıdık farlara yer veriliyor. 150 kg daha hafif olan otomobilin bagaj hacmiyse 110 litre artıp 610 litreye kadar ulaştı.

X3 Tamamen Yeni Bir Platform Üzerinde Şekilleniyor

Bavyeralı üreticinin SUV ailesi gençleşmeye devam ediyor. Orta sınıfta yer alan X3, üçüncü neslinde tamamen yeni bir platform üzerinde şekilleniyor.

SUV’un ön mimarisi, gelecek nesil 3 Serisi’nde kullanılacak. Arkada 5 kollu süspansiyon sistemine yer verilmiş.

Selefinden 10 cm daha uzun olan X3’te 8 ileri vitesli, tork konventörlü ZF üretimi otomatik şanzıman görev yapacak. Elektrikli versiyonuysa 500 km menzile sahip olacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version