Yıllar süren zorlu geliştirme ve test süreçlerinin ardından Mercedes Benz, yeni nesil minibüslerini kamuoyuyla tanıtmaya hazır hale gelmiş bulunuyor. Alman otomobil üreticisi Sprinter minibüs modeli üzerine inşa edilen 20 farklı tasarımla farklı toplu taşımacılık ihtiyaçlarına cevap verecek.

Yeni geliştirilen Sprinter minibüsleri dört ana modele altında satışa çıkacak: Sprinter City, Sprinter Transfer, Sprinter Mobility ve Sprinter Travel. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere ilk model standart servis aracı olacak, ikincisi shuttle aracı, üçüncüsü ise engelli yolcuları taşımada kullanılacak. Sprinter Travel’in ise turist taşımacılığında kullanılması planlanıyor.

Şehir içi ulaşıma keyif katacak

Ancak Mercedes Benz’in yeni Sprinter’a yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Yeni çıkan Sprinter City 75 modeli şehir içi toplu taşımacılık hizmetlerinde çağ atlatmak için geliştirildi. Toplamda 38 yolcu için koltuğu olan minibüsün aks aralığı hayli geniş. Özgün şasi tasarımıyla dikkat çeken araç nüfus yoğunluğu fazla olmayan, küçük şehirlerde iş görecek kapasitede.

Üstün teknolojik özelliklere sahip

Minibüsün içine girdiğimizde ise bizleri Mercedes’in son geliştirdiği MBUX araç içi eğlence sistemi karşılıyor. Dokunmatik ekrana sahip olan bu sistemde park kamerası ve 360 derece görüş sistemi de yerini almış durumda. Sürücünün ve araçta taşınan yolcuların klima sistemi ise birbirinden bağımsız çalışıyor.

Sprinter Transfer modelinin 5.9 metreden 7.7 metreye kadar farklı uzunluklara sahip olacağı belirtildi. Sprinter Mobility ise tekerlekli sandalyeli yolcuların hayatını daha da kolaylaştırmaya aday.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version