Motor kapağının üzerinde TDI damgası olmayan bir Skoda‘ya sahip olmak isteyen, ancak bunu yaparken yakıt tasarrufunu da gözeten kişilere Çekoslovak otomobil üreticisinin iyi bir haberi var. Octavia G-TEC adı verilen yeni model hem liftback, hem de station wagon kasa olarak satışa çıkmaya hazırlanıyor. Sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan bu araba, eski 1.4 TSI motorun yerine Volkswagen Grubu tarafından geliştirilen 1.5 TSI güç ünitesine sahip.

CNG dostu Octavia bu sayede eski motora nazaran 20 beygir daha güç kazanmış ve toplam beygir gücü 130’a çıkmış. Daha az yakıt harcayan ve çevre dostu nitelik kazanan araç, yurtdışında çok satmaya aday.

CNG modunda CO2 emisyonu yüzde 25 düşüyor!

Skoda’nın açıklamasına göre araba CNG moduna geçtiğinde karbindioksit (CO2) emisyonu yaklaşık yüzde 25 oranında düşüyor. Bunun en büyük sebebi, CNG’nin sıradan benzin veya dizel yakıtlardan daha ucuz ve temiz oluşu.

480 kilometre boyunca CNG ile seyahat edebilen Octavia’da CNG bittikten sonra otomatik olarak benzine geçiliyor. CNG + Benzin şeklinde toplam menzil kapasitesi ise bin 330 kilometre olarak belirtiliyor. Bu da gayet ideal bir değer.

3 farklı paket seçeneğiyle satışa çıkacak

Skoda revize edilen yeni Octavia G-TEC modelini 7 ileri otomatik çift kavramalı şanzımanın yanı sıra Active, Ambition ve Style olmak üzere 3 farklı paket seçeneğiyle satışa sunacak. Türkiye’de CNG yerine LPG tercih edildiği için aracın ülkemizde satışa çıkması beklenmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version