Altıncı nesil Opel Corsa, emsali Peugeot 208‘le paylaştığı tamamen elektrikli motoruyla birlikte geçtiğimiz hafta görücüye çıkmıştı. Bu haliyle 134 beygir güç üreten ve tam dolu bataryayla 330 kilometre kadar menzil vaat eden araç, içten yanmalı motorlu versiyonlarıyla birlikte müşterilerin beğenisine sunulacak.

Benzinli ve dizel motorlu modellerde olduğu gibi elektrikli Corsa’nın da OPC paketinin geliştirilmesi bekleniyor. Ancak bu durum henüz resmiyete dökülmeden Kleber Silva isimli grafik tasarımcısı, elektrikli Corsa’nın OPC paketinde nasıl gözükeceğini hayal etti ve ortaya muhteşem bir iş çıktı.

Tamamen dijital ortama aktarılan bu çizimler, yeni Corsa’nın akıllı tasarımının sportif bir 5 kapılı olarak hayatımıza nasıl giriş yapacağını gösteriyor. Yeni ön ve arka tamponların yanı sıra daha da büyüyen hava kanalları, ebatı büyüyen lastikler ve çift uçlu egzoz sistemine ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanan Corsa OPC‘nin hayli agresif bir dış görünüme kavuştuğu söylenebilir.

Tasarımcı tüm bunları hazırlarken “hot hatch” sınıfındaki arabanın bagaj kapağının köşesinde küçük OPC logosunu kondurmayı da ihmal etmemiş.

Önceki modelden 108 kilogram daha hafif

Şuan için Opel cephesinden yeni Corsa’nın OPS versiyonuna dair bir açıklama yapılmış değil, ancak çalışmaların hala daha sürdüğü tahmin ediliyor.

Yeni modelin bir önceki modele kıyasla 108 kilogram daha hafif olduğunu hesaba katarsak, kaputun altında yer alacak küçük bir turboşarjlı motorun bu süper mini arabada harikalar oluşturabileceğini söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version