Peugeot yeni nesil 308 modellerinde Peugeot i-Cockpit isimli dijital kokpit sisteminin standart olarak sunulacağını duyurdu. Bahsi geçen bu yeni dijital kokpit sistemi sayesinde sürücüler parlak kapasitif ekran üzerinden araçla ilgili tüm bilgileri görüntüleyebilecekler.

Ek olarak Peugeot i-Cockpit sistemine 10 inç büyüklüğündeki yüksek çözünürlüklü dijital dokunmatik panelin dahil olduğunu da belirtelim. Grafik tasarımı yenilenen bu ekran aracılığıyla klima başta olmak üzere 308’lerin tüm ayarlamalarını yapabilmek mümkün.

Bazı Peugeot 308 modellerinde Mirror Screen, yani ekran yansıtma özelliği de bulunacak. Bu sayede araç sahipleri akıllı telefonlarının ekranını aracın dokunmatik ekranına aktarabilecekler. Ayrıca akıllı araç içi eğlence sisteminin Android Auto, Apple CarPlay ve Mirrorlink desteği de mevcut.

3D navigasyon sistemi kullanılacak

Yeni 308’lerin navigasyonunda TomTom Traffic uygulamasını kullanmayı tercih eden Peugeot, 3D navigasyon ve ses tanıma özelliği sunuyor. Gerçek zamanlı trafik izleme özelliği sayesinde sürücüler tıkanan trafiğe alternatif olarak sunulan rotalardan faydalanabilecekler.

Destekleyen bazı ülkelerde navigasyon sistemi sürücüleri tehlikeli viraj ve sıkça kaza yapılan bölgelere karşı uyarabiliyor.

4 farklı motor seçeneğiyle geliyor

Peugeot 308 toplamda 4 ayrı motor seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. Bir çift üç silindirli 1.2 litrelik benzinli, iki adet de dört silindirli 1.5 litrelik dizel motor seçenekleri arasından tercih yapılabilecek.

Öte yandan Peugeot 308 GTi ise dört silindirli 1.6 litrelik motorla gelecek ve 263 beygir güç üretebilecek.

Aracın Türkiye fiyatı ise henüz bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version