Porsche’nin F segmentinde yer alan aracı Panamera, 2018 yılında Turbo Sport Turismo adında geliyor. Araç hakkında resmi bir açıklama gelmiş ve tüm özellikleri aktarılmıştı. Bizlerde sizler için bu aracı araştırdık ve mükemmel detaylarını yazımızda aktardık.

İlk olarak standart panamera araçlarına göre bir karşılaştırma yapalım. Bu aracın diğer Panamera araçlarına göre ilk öne çıkan şey, görmüş olduğunuz gibi ”Turismo” kelimesidir. Yeni Porsche Panamera oldukça ilgi çekiciydi ve özellikleri ile adeta devrim yarattı. Fakat Turbo Sport Turismo, diğer aracın da oldukça üzerinde. Tasarım olarak ilk dikkat çeken, aracın arka kısmı oluyor. Fakat tek fark bununla da sınırlı kalmıyor. 4+1’lik bir oturma düzeni olan araç, daha kullanılabilir bir hale geliyor ve diğer Panamera’ya oranla iyi değerler sunuyor.

Ayrıca bagaj olarak da 20 kilogramlık bir artış söz konusu. Diğer panamera araca göre hızlanma süresi de oldukça iyi. 0 kilometreden 100 kilometreye, 0.1 saniye daha iyi. Çıkacak olan Turbo Sport Turismo’nun hızlanma süresi, 3.6 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanıyor. 

SON TEKNOLOJİYE SAHİP BİR ARAÇ

Donanım olarak bizleri etkilemeyi başardı diyebiliriz. 4X4 çekişli olmasıyla beraber, seramik kompozit fren disklerini de içerisinde barındırıyor. Araç içerisinde yeni 8 ileri PDK (Porsche Doppelkupplung) şanzıman kullanılmış. Porsche Dinamik Şasi Kontrol, panoramik açılır cam tavan, aktif süspansiyonlar da bunun yanında geliyor. Müzik derseniz 14 hoparlörlü 710 watt rms güce sahip BOSE ses sitemi araca eklenmiş ve eğer bu da bana yetmez diyorsanız, 3D Surround özellikli 1455 watt rms güce sahip diğer bir hoparlör sizleri bekliyor. Eğer kaliteli müzik keyfi yaşamak istiyorsanız, bu aracı tavsiye olarak söyleyebiliriz. Bununla beraber bilinen aktif sürüş asistanları da, araç içerisinde mevcut.

Aracın jantları ise, 20 ve 21 inç olmak üzere 11 farklı şekilde geliyor. Aracın kokpit bölümü ise, görüldüğü gibi on teknolojiye sahip. Tüm bunlara ek olarak farklı renk seçeneğine sahip ve sıradışı konfor sunan koltukları görebilir, isterseniz 14 yöne isterseniz de 18 yöne ayarlanan spor koltukları seçebilirsiniz. Kısacası F segmenti araç için, son derece başarılı bir model.

Bu araca sahip olmak istiyorsanız, 1.6 milyon TL’yi gözden çıkarmalısınız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version