Yeni Qashqai, 2021 yılı içerisinde tanıtılacak. Yeni serinin ülkemizde de merakla beklendiğini biliyoruz. Hala test sürüşlerinin de devam ettiği bilinen araç için de yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak dış tasarım için bazı ipuçları paylaşılmıştı. Şimdi de aracın motor seçenekleri için bir bilgilendirme geldi.

Görünen o ki motor konusunda beklenen değişiklik sonunda sunulacak ve biraz daha çevreci çözümlere geçilecek.

Yeni Qashqai Motor Seçenekleri Neler Olacak?

İlk motor seçeneği e-Power adı verilen motor olacak. Tamamen elektrikli olacak olan bu seçenek, entegre bir sistemle beraber gelecek. Biz ortaya çıkan iki motor seçeneğini de maddeler halinde inceleyelim.

e-Power Motor Nasıl Olacak?

Bu motor seçeneğinde elektrikli sistemin başrol oynadığını göreceğiz. 140 kW elektrikli motorunu destekleyecek olan bir de benzinli motor kullanılacak. Fakat benzinli motorun amacı sadece elektrik üretmek olacak. Araç gücünü tamamen elektrikli motordan alacak ve bununla beslenecek. Mevcut modellerde olduğu gibi yine bu motor seçeneği için de EKO, Sport ve Normal sürüş seçenekleri de olacak.

Ayrıca bu motor seçeneğiyle beraber e-Pedal modu adı verilen bir mod da gelecek ve tek pedallı kullanım sunulacak. Yavaşlama ve gaz tek pedaldan yönetiliyor olacak. Bu ilk motor seçeneği olacak ve bir hayli güçlü bir motor olması bekleniyor. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre bir seçenek daha olacak.

1.3 DiG-T / MILD Hybrid Motor Nasıl Olacak?

İkinci seçenekte bir hibrit model göreceğiz. 12V ALiS hafif hibrit ile desteklenecek olan 1.3 DiG-T motor, biraz daha fazla yakıt tasarrufu sunulmasını sağlayacak. AliS hibrit sisteminin aracı biraz daha ağırlaştırması bekleniyor ama tabii ki buna yönelikte bir çalışma yapılacak.

Araç hızlanırken, 20 km hız ile 110 km hız arasında pildeki enerjiyle beraber araca ek olarak 6 Nm gibi bir tork sağlanabilecek.

Bunlar önden elde edilen bilgiler. Bu bilgiler araç tanıtıldığı zaman netlik kazanacağı gibi yeni Qashqai modelinin ilk etapta hangi motor seçeneğini sunacağını da göreceğiz. Bir iddiaya göre tamamen elektrikli olan model 2022 yılına kadar bekleyecek.

Not: Öne çıkarılmış görsel tamamen konsept aracı gösteren bir görsel. Aracın tasarımı böyle olmayacak.

Share.

1 Yorum

  1. Tasarım yapmayı unutmuşlar, reklam tabelası olmaya müsait geniş ve boş alanları var 🙂

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version