Yeni Seat Ibiza, ülkemizde satışı yapılan minik kasalı tarz modellerden biri. Minik boyutları nispeten aracı daha uygun fiyatlı seriler arasına sokuyor. Özellikle giriş modellerinde avantajlı fiyatlar görüyoruz. Tabii ki bu değerlendirmeyi piyasada yer alan diğer araçlara göre yapıyoruz. Nispeten daha uygun fiyatlı olan seri için şu sıralar haberler biraz daha iyi. Öyle ki serinin fiyatlarında bir düşüş daha yaşandı.

ÖTV güncellemesinden olumlu etkilenen araç, iki modelinde de fiyatlarda indirim aldı. 400 TL bandından düşen seri, böylece biraz daha ulaşılabilir hale gelmiş oldu.

Yeni Seat Ibiza Fiyatları Ne Kadar Aşağı İndi?

2022 ilk listelerinde açıklanan fiyatlarda araç 400 bin TL bandını geçmişti. Şimdi serinin yeniden 400 bin TL altına indiğini görüyoruz. Peki fiyatlardaki değişim ne durumda?

  • 1.0 Evo 80 beygir Style paketi – 339.000 TL iken indirim sonrasında 301.500 TL oldu.
  • 1.0 EcoTSI 110 beygir 110 beygir DSG Sytle paketi – 419.000 TL iken indirim sonrasında 395.800 TL oldu.

Giriş seviyesin için yapılan indirimin böylece %10 seviyesinin üzerine çıktığını gördük. Tabii ki bu durumun nedeni ÖTV diliminde yaşanan değişim oldu.

Diğer taraftan bir üst pakette ve şu an için aracın ülkemizdeki en yüksek paket seçeneğinde de %5-6 arasında bir fiyat indirimi yapıldığını görüyoruz. Yine burada da ÖTV diliminin değişmesi etkili olmuş durumda.

Yeni Seat Ibiza için geçerli fiyatların bir daha ne zaman güncelleneceğini göreceğiz. Ay içerisinde yeni bir fiyat güncellemesi gelecek mi gelmeyecek mi belli değil. Zira son dönemde değişimler anlık gelişmeler üzerine yaşanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version