Teknik özellikleri için ilk bilgileri geçtiğimiz günlerde aldığımız yeni Skoda Slavia modeli artık kesinleşti diyebiliriz. Öyle ki marka yakın zamanda yeni araç için tanıtım tarihi bilgileri verdi ve yeni görseller paylaştı. Yeni görseller tasarımı net olarak gösterdi diyebiliriz.

Çizim görselleri üzerinden gelen bu detaylara ve aracın bilgilerine geçelim. Aynı zamanda tanıtım tarihi konusunda da bilgi vereceğiz.

Yeni Skoda Slavia Tasarımı Nasıl Olacak? Tanıtım Ne Zaman?

İddialı modelin tasarımından başlayalım. Tasarım kısmında görsellerden yola çıkarak bakacak olursak, beklendiği gibi sedan bir araçla karşı karşıya kalacağız. Ön kısımda Audi modellerinde yer alan ızgara yapısına benzer bir ızgara kullanacağını gördüğümüz aracın, çok daha keskin çizgileri olacak gibi.

Hem kaput kısmında hem de yan bölümlerde çok daha keskin çizgiler bizi karşılayacak. Ayrıca far takımları da bu keskin hatlara uyum sağlayacak gibi gözüküyor. Superb modeline benzer bir yapıda olacağını anladığımız Skoda Slavia, arkada ise çok ince stop lambalarına sahip olacak.

Zaten aracın platform olarak MQB-AO-IN platformu kullandığını göreceğiz. Bu platformla beraber aracın uzunluğunun ise 4.541 mm civarında olacağı da yeni bilgiler arasında yer alıyor.

Açıkçası ideal uzunlukta bir sedan olduğunu göreceğimiz Skoda Slavia, motor kısmında ise farklı seçeneklerle öne çıkacak. Aracın iki ayrı motoru olması bekleniyor. Kesin olmamakla beraber iki motorun da özelliklerine bakalım.

Birinci beklenti en güçlü seçenek olarak gelecek 4 silindirli 1.5 motor. Bu motorun, 150 beygire kadar çıkması ve otomatik şanzıman seçeneğiyle gelmesi bekleniyor. Daha düşük özelliklerde olacak olan motor ise 3 silindirli ve 1.0 litre olacak. Bu motorda ise 115-120 beygir gibi bir güç sunulması ve manuel şanzıman seçeneğinin olması bekleniyor.

Yeni Slavia için detayların netleşmesini çok beklemeyeceğiz. Öyle ki aracın tanıtımı için de çok bir zaman yok. Serinin tanıtımının 18 Kasım tarihinde olacağı açıklandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version