ABD’li otomotiv üreticisi Ford, son çıkardığı 2019 model Focus‘u tanıtalı pek de uzun bir süre geçmedi. Yine de görünüşe göre dev şirket şimdiden sportif bir Focus modeli için çalışmalara başlamış vaziyette. Öyle ki çok daha sportif bir Focus’un kamuflajlı tasarımı, casus kameralar tarafından görüntülendi.

Aşağıda fotoğrafları görülen aracın ST mi, yoksa RS kasası mı olduğu henüz bilinmiyor. Ancak Ford’un çok göz alıcı bir model üzerine çalıştığı kesin.

Otomotiv editörlerinin kahir ekseriyeti, kamuflajlı bu aracın yeni nesil Focus ST olduğu kanaatinde. Buna gerekçe olarak ise prototipte tercih edilen sportif body kit gösteriliyor.

Her ne kadar agresif bir görünüşe sahip olsa da, aracın Focus RS olmasına pek ihtimal verilmiyor açıkçası.

Tasarımsal değişiklikler söz konusu

Focus ST Line modelinin araç içi kabinine ait görüntüler daha önce de gün yüzüne çıkmıştı. Bu kez aracın dış tasarımını hakkında önemli ipuçlarına ulaşmış olduk.

Ön tamponun köşelerinde yer alan geniş hava boşlukları, standart olarak gelen 18 inç büyüklükteki jantlar ve yan lipler de ilk etapta göze batan detaylar arasında yer alıyor.

Şu aşamada yeni Focus ST’ye ait gizemli birçok konu var, motor da bunların başında geliyor. Ford’un 1.5 litrelik 4 silindirli turbo motora yer vermesi söz konusu olabilir.

Bu motorun iddia edildiği gibi 260 beygir güce sahip olması, yeni ST’yi bir önceki modele kıyasla çok daha yüksek performanslı kılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version