Toyota’nın performans aracı Supra henüz yollara çıkmış değil, ancak GR Supra Racing Concept isimli konsept model geçtiğimiz günlerde görücüye çıkmıştı. Bu yeni nesil yarış aracına ilişkin yayınlanan basın açıklamasındaki bilgiler çok kısıtlıydı, ancak AutoGuide editörleri Toyota‘nın şef mühendisi Tetsuya Tada ile yeni Supra hakkında konuşabilme fırsatını yakaladı. Tada, aynı zamanda Toyota 86 modelinin de arkasındaki isim olarak biliniyor.

İşte üretim bandına girmesi beklenen yeni Toyota Supra’ya dair bilmeniz gereken 5 şey:

Mükemmel ağırlık dengesi

Yeni Supra, tıpkı benzer BMW modellerinde olduğu gibi mükemmel bir 50/50 ağırlık dengesine sahip olacak. Bu sayede Supra’nın sürüş dinamikleri daha da iyileştirilecek. Ağırlık merkezinin yere yakınlaştırılması da sürüş deneyimini mükemmel kılacak.

Manuel vitesle gelebilir

AutoGuide’a konuşan Tada, yeni Supra’da ne tür şanzımanın kullanılacağını doğrulamaktan kaçındı. Ancak manuel vites seçeneğinin “çok mantıklı” olduğunu da söyledi. Önceden gün yüzüne çıkan sızıntılarda Supra’da manuel vites kullanılmayacağı bilgisi yer alıyordu, ancak Tada’nın açıklamasından sonra yeni modelde manuel vites beklenebilir.

Turbo straight six motor kullanılacak

Tada, dünyanın dört bir yanındaki Supra hayranlarından gelen geri dönüşler doğrultusunda yeni modelde Turbo straight six motorunu kullanacaklarını açıkladı. Keza aracın direksiyonu da elektrikli olacak.

Porsche’den esintiler taşıyor

Alman spor otomobil üreticisi Porsche’nin çıkardığı her yeni model Toyota mühendislerince incelendi, dersler çıkarıldı. Haliyle yeni Supra’da Porsche’den esintilerin görüleceğini söyleyebilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version