Suzuki’nin belli pazarlarda sunduğu özel araçların sayısı giderek artış gösteriyor. Hindistan pazarı için sunulan Maruti modeli de markanın son bombalarından biri olmuştu. Araç hem oldukça küçük hem ucuz hem de yeni teknoloji bir modeldi. Şimdi ise bu serinin kardeşi Yeni Suzuki Alto tanıtıldı.

Bu kez Japon pazarına özel olarak gelecek aracın, seriyi de 9.nesle taşıdığını görüyoruz. En son 2014 yılında bir model gelmiş ve seri 7 yıldır aynı kasayla devam etmişti. Yeni gelen araç ise tasarım açısından beklenen yenilikleri sunmuş gibi duruyor. Hemen bu modeli değerlendirmeye başlayalım.

Yeni Suzuki Alto Tasarımı ve Teknik Detaylar

Küçük boyutlarıyla dikkat çeken araç, 2014 yılında gelen son nesle göre daha yuvarlak hatlara sahip. Başta ön kısımda aracın çok daha yuvarlak bir hat yapısı olduğunu görüyoruz. Yine merkezde bir marka logosu, daha yuvarlak farlar ve daha geri çekilmiş olan tampon alanı var.

Yuvarlak hatlar arka kısımda da yan bölümde de hakim. Aracın tasarım yapısı değiştirilmiş. Arka kısımda farların da değiştirildiğini ekleyelim. Yatay konum farlar yerine, dikey konum farlar kullanılmış.

Dış tasarımı daha önce birkaç modelde gördük ama asıl farklı olan kısmın iç tasarım olduğunu da belirtelim. Mini Cooper serilerinde görülen kadran benzeri bir kadran ve ortaya konumlandırılmış olan multimedya ekranı, tasarıma hakim olan kısım.

Multimedya ekranının hemen alt kısmında ise orta konsola yerleştirilmiş vites topuzu ve yanında klima kontrol butonları var.

Yeni Suzuki Alto Teknik Donanım ve Motor

Bu minik canavar teknoloji açısından da başarılı. Otonom acil frenleme teknolojisi, şerit takip sistemi, far asistanı, çarpışma uyarı teknolojisi gibi ADAS teknolojileri var.

Motor kısmında ise 3 silindirli 660 cc bir benzinli motora yer verilmiş. Hafif hibrit destekli olan motorda, beygir gücü nasıl ya da elektrik etkisi ne kadar bunlar açıklanmadı. Teknik özellikler için marka henüz tüm bilgileri açıklamadı.

Yeni Suzuki Alto bu özelliklerle ilk olarak Japonya’da satışta olacak. 2022 yılında göreceğimiz araç, sonrasında Avrupa pazarına da gelecek deniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version