Swift 1.2’nin genel tasarım konseptinden uzaklaşmadan ön tamponu, ön ızgara kısmı ve üst arka fren led lambasında revizeler yapılmış. Köşeli sütunlar ve düz tavan gibi temel tasarım değerleri bu modelde de korunuyor. Renk seçenekleri ise açık kırmızı, inci beyazı, inci siyahı, galaksi gri (metalik) ve ipeksi gümüş (metalik) olarak sunuluyor.  

Aracın iç tasarımına göz attığımızda genel olarak ferah ve kompakt bir yapı söz konusu. Siyah-mavi-gri çizgilerden oluşan koltuk desenleri dikkat çekiyor.

Sürücü için sportif sürüşlere güven veren bir tasarım benimsenmiş. Ön panelinin, göstergelerin ve direksiyonun modern ve minimal tasarımı dikkat çekiyor. Yeni Swift’te hız sabitleme sistemi bulunuyor. Küçük eşyaları saklamak için tasarlanan bölmenin torpidonun üstüne ortalanmış olması kullanıcı rahatlığı sağlıyor.

Suzuki, Swift modelinde güvenlik seçeneklerini standart hale getirilmiş. Sürücü ve yolcular için ön, yan ve perde hava yastıkları bulunurken ayrıca sadece sürücü için tasarlanmış diz hava yastığı tüm versiyonlarda bulunuyor.

Yeni Swift, 1.2 GL (5 Vites Manuel) ve 1.2 AT (4 Vites Yarı Otomatik) olarak ülkemizde satışta. Ağırlığı 960kg olan ve 4×2 sürüş sistemini benimsemiş model, 94 beygir ve 118 nM tork üretiyor.

Maksimum hızı 165 olarak görünen manuel versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 12,3 saniyede tamamlıyor.

Yakıt deposu 42 litre olan manuel versiyonun, şehir içi 6,1 L/100km, şehir dışı 4,4 L/100km ve ortalama 5,0 L/100km yakıt tüketimi verileri bulunuyor.

Türkiye'ye henüz ithal edilmese de, Swift'in ayrıca 1.3 lt'lik bir dizel motor versiyonu da bulunmakta.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version