Elektrikli araçlar yaygınlaşmaya devam ediyor. Sürekli yeni bir elektrikli araç yatırımı görüyoruz ama alternatif modeller de ortaya çıkmaya başladı. Örnek isteyenlere yeni Toyota Mirai modelini gösterebiliriz.

Elektrikli araçlara rakip olacak olan yeni seri, bugün itibariyle tanıtıldı ve önemli bazı güncellemeleri de beraberinde getirdi. Yapılan güncellemeler ile beraber elektrikli araçlara da alternatif ortaya çıkmış oldu.

Yeni Toyota Mirai Özellikleri ve Artıları

Daha önce gelen birinci nesil araçta, hidrojen yakıt hücrelerinin kullanıldığını görmüştük. Hidrojen yakıt hücresinin kullanıldığı bu ilk model 2014 yılında gelmiş ancak çok uzun bir menzil sunmaması nedeniyle yaygınlaşmamıştı.

İkinci nesil yeni araçlarda bu sorun çözülmüş gibi gözüküyor. Bu kez Toyota verimliliği ön plana almış ve sonunda hidrojeni de alternatif bir yakıt kaynağı haline getirmiş.

Yeni araçta ekstra bir hidrojen takının kullanıldığı açıklandı ki bu da aracın 5,6 kg hidrojen taşıyabilecek bir konuma gelmesini sağladı. Yeni tankla beraber menzilin %30 oranında artarak 650 km seviyesine kadar çıktığı açıklandı.

GA-L platformu üzerinde geliştirilen yeni Toyota Mirai, yakıt sisteminin de güncellendiği bir araç olmuş. Yakıt sisteminde T şeklinde bir yerleşime giden Toyota, sürücü ve yolculara daha fazla mesafe sunulmasını sağlamış. Bunun dışında araçta kullanılan parçaların ağırlığının da düşürüldüğü ve bu sayede de verimlilik artışı sağlandığı söyleniyor.

Parçalarda %50’ye kadar hafifleme miktarıyla dikkat çeken yeni Toyota Mirai, güç olarak da %12’lik bir sıçrama yapıyor. Araç 174 HP güce sahip ve bu da gayet yüksek bir güç olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yandan daha hafif, bir yandan daha güçlü, bir yandan daha verimli ve bir yandan da havayı temizleme etkisi bulunan bu serinin ne zaman satışa çıkacağı ya da fiyatının ne olacağı gibi sorular ise henüz cevap bulmadı. Muhtemelen yine sınırlı bir pazarda satış yapılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version