Volvo’nun VW Golf’e rakip olarak geliştirdiği yeni V40 yaklaşık bir sene kadar sonra görücüye çıkacak. Ancak Volvo mühendislerince henüz son rütuşları verilen aracın konsept fotoğrafları şimdiden otomobil bloglarındaki yerini aldı.

SUV segmentindeki modelleriyle hatırı sayılır miktarda satış rakamlarına ulaşan Volvo, şimdi ise V40 hatchback modelinde aynı başarıyı yakalamak istiyor. XC90, XC60 ve son olarak XC40’ın müşterilerden inanılmaz talep görmesiyle V40’ın adı unutulmaya başlamıştı. Bu durumdan rahatsız olan Volvo, V40’ı çok satacak lüks bir hatchback modeli olarak konumlandırıp skoru eşitlemek niyetinde.

Daha agresif ve keskin dış hatlara sahip

2019 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yeni V40’ın nasıl görüneceğine dair fotoğraflara baktığımızda ilk etapta geleneksel Volvo çizgileri göze çarpıyor. Premium segmente dahil edilen ve aileler için de kullanışlı olan V40’a markanın daha önceki SUV’larda benimsediğinden daha agresif ve alçak çizgiler hakim.

Sportif sürüş deneyimi vaat eden V40’ın Volkswagen Golf’ün en dişli rakibi olması kuvvetle muhtemel. Araç mevcut Volvo’larda tercih edilen D3 ve D4 dört silindirli dizel motorun yanı sıra T3, T4 ve T5 benzinli seçeneklerine de sahip olacak. Son dönemin yükselen trendi elektrikli ve hibrid motor ise hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde V40’ta sunulacak. Muhtemelen tam elektrikli V40 diğer motor seçeneklerinden daha pahalıya satılacak.

Öte yandan V40’ın fiyatına dair herhangi bir açıklama yapılmış değil.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version