Alman otomotiv devi Volkswagen’in yeni nesil Touareg SUV modelini 23 Mart tarihinde Çin‘de düzenlenecek özel bir etkinlikle tanıtacağı açıklandı. Volkswagen hayranları tarafından çıkışı merakla beklenen modelin lansmanından önce, otomotiv üreticisi yeni Touareg‘in farını gösteren bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaşmakla yetindi.

Rakip modellerle rekabet kızışıyor!

Volkswagen, Touareg’in yenilenen versiyonuyla segmentteki diğer modellerle olan rekabetten geri kalmamaya çalışacak. Özellikle Ford Edge, son dönemde hayli revaçta.

Her ne kadar aracın teknik özellikleri ve detayları hakkında resmî bir açıklama yapılmamış olsa da, Volkswagen’in paylaştığı yakın çekim far fotoğrafında üreticinin Matrix LED ışıklandırma sistemi kullandığı çıkarımında bulunabiliriz.

T-Prime konsept modeli, yeni Touareg mi olacak?

Yukarıda fotoğrafı yer alan T-Prime isimli konsept araba ilk kez Pekin Otomotiv Fuarı‘nda görücüye çıkmıştı. Volkswagen’e yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre bu aracın üretim bandına girmesi çok uzun sürmeyecek. Bazı tahminler ise T-Prime modelinin yeni nesil Touareg olarak pazarda konumlandırılacağı yönünde yoğunlaşmış durumda.

Öte yandan Volkswagen’in yeni SUV modelini tanıtmak için Çin’i seçmesi de otomobil dünyasını yakından takip edenler için şaşırtıcı bulunmadı. SUV pazarının oldukça ilgi gördüğü ülke, halihazırda birçok otomobil üreticisinin uluslararası arenada satışa sunacağı modellerinin ilk kez tanıtılmasına ev sahipliği yapıyor.

Fiyatı Range Rover seviyesine yaklaşıyor

Yeni akıllı tasarımıyla üçüncü jenerasyon Touareg’in fiyatının 79 bin Euro civarında olması bekleniyor. Bu da Volkswagen’in artık fiyat noktasında Range Rover modellerinin seviyesine yaklaştığının bir göstergesi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version