Uzunca bir süredir yeni nesil Audi A3‘ün casus fotoğraflarını görmeye artık alışmış ve aracın üzerindeki kamuflajın kaldırılıp resmen tanıtılmasını beklemeye başlamıştık. O gün geldi çattı ve çok sevilen kompakt hatchback modelinin yeni tasarımı nihayet gün yüzüne çıktı.

Elektrikli ve çevre dostu yakıt teknolojilerine doğru

Öncelikle şunu belirtmek gerek, Volkswagen Grubu ileride içten yanmalı motorları terk edip elektrikli ve hibrid güç ünitelerine terfi etme noktasında gayet kararlı olduğunu zaten açıklamıştı.

Ancak hala daha firma sıkıştırılmış doğal gaz, yani CNG yakıt teknolojisine sahip modeller geliştirmeyi sürdürüyor. Bu noktada örnek olarak Skoda Octavia G-TEC, SEAT Arona TGI, VW Polo TGI ve VW Golf TGI modellerini zikredebiliriz. Son olarak da bu listeye Audi A3 Sportback G-tron katılmış oldu.

CNG tankına ev sahipliği yapıyor

109 beygir güç üreten eski 1.4 TFSI motoru rafa kaldırıp yerine 129 beygirlik, çok daha güçlü 1.5 TFSI motoru koyan Audi önceki modellerde olduğu gibi 2019 model A3 Sportback G-tron‘da da glasfiber ve güçlendirilmiş polimerden imal edilen bir CNG tankına yer vermiş.

Bagaj bölmesinin hemen altında yer alan bu tank 7 kilogram ağırlığında gaz depolayabiliyor ve bagajı çok da işgal etmiyor. Sadece CNG yakıtın kullanarak 400 kilometre mesafe kat edebilmek de mümkün.

Merak edenler için belirtmekte fayda var: Çevre dostu hatchback modelinin başlangıç fiyatı, Almanya için 30 bin 600 € olarak açıklandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version