BMW’nin yeni piyasaya süreceği 8 Serisi araçlarına dair çokça merak edilen bir konu, nihayet netliğe kavuştu. Almanya menşeli lüks otomobil üreticisinin tanıtmaya hazırlandığı yeni GT Coupe modelinin egzoz sesi, otomobil editörlerinden geçer not almayı başardı. Uzun süredir Galler’de test edilen modelle ilgili yayınlanan video, insanın içini bir hoş eden motor sesiyle dikkat çekiyor.

Markanın en üst düzey araçlarından

Bilindiği üzere BMW Copcept 8 Serisi aracı geçtiğimiz yıl da piyasaya sürülmüştü. BMW’nin en üst modelleri arasında yer alan aracın rakipleri arasında ise Aston Martin DB11 ve Mercedes Benz’in S-Class Coupe modelleri yer alıyor. Görünüşe göre BMW, 8 Serisi aracını adı geçen bu iki modelin arasında konumlandırmanın peşinde. Aracın hem performans, hem de konfor odaklı farklı sürüş modlarına ev sahipliği yapması bunun bir göstergesi.

https://www.youtube.com/watch?v=MwE1h3QsqeY

Yukarıda izleyebileceğiniz video, ne yazık ki BMW 8 Serisi’ne dair çok fazla teknik bilgi içermiyor. Ancak BMW zaten daha önceden yeni çıkacak olan modele dair merak edilen detayları gün yüzüne çıkarmıştı.

Buna göre 8 Serisi’nde 530 beygir ve 553 lb-ft tork üretebilen 4.4 litrelik V8 motor kullanılacak. Şanzıman tarafında ise yeniden elden geçirilen, vites geçişleri çok daha hızlı ve atik olan 8 ileri Steptronic tercihi söz konusu. Her zaman 4 çeker olan aracın itme gücü daha çok arka tekerler üzerinden sağlanıyor. Üstelik arka tekerler de tıpkı ön tekerler gibi sağa sola dönebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version