Amerikan otomotiv devi Ford ülkemizde satışı olmayan Edge isimli orta büyüklükteki crossover modelini yeniledi.

2021 Edge ve Edge ST’nin kabin içinde dikkat çeken en önemli detay ise Mustang Mach-E’den önemli esintiler taşıyor olması. Güncellenen SUV modelinde artık daha büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor. “Tesla ekran” olarak da bilinen bu ekran 12 inç büyüklüğünde ve artık standart hale getirilmiş. Yenilenen SYNC 4A bağlantılı araç içi eğlence sistemi ise cabası.

Eski kasa Edge’ye kıyasla bu ciddi bir seviye yükselmesi anlamına geliyor. Çünkü önceden bu ekran 8 inç büyüklüğündeydi ve SYNC 3 sistemine sahipti. Crossover modeli ilk çıktığında fena olmayan bu sistem, 2020 yılının standartlarının gerisinde kalmaya başlamıştı artık. Üstelik eski ekran yatay eksende idi, yenisi ise dikey. Bu tercihin dezavantajı ise ekranın artık orta konsolda daha çok yer kaplıyor oluşu.

Fakat en önemlisi araç içi eğlence sisteminin artık yenilenmiş oluşu. 2021 model Mustang Mach-E’de de kullanılan SYNC 4A eskiye nazaran daha yetenekli ve gelişmiş. Buna bulut bilişim sistemleri ve ses tanıma yazılımları da dahil.

21 inç parlak siyah jantlar ST’de opsiyonel olarak sunulurken 18 inçlik jantlar Edge SE’de standart.

Ford Co-Pilot360 güvenlik donanımına ev sahipliği yapan 2021 Edge ve Edge ST modellerinde gelişmiş aktif park asistanı, adaptif hız sabitleme, şerit ortalama, 180 derece ön kamera gibi hayli kullanışlı sistemler yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version