Markanın yeni tasarım felsefesini yansıtan sportif bir yüz taşıyan yeni Mazda 3‘te hatchback versiyonun arka tasarımı kendine has olmakla birlikte alışkanlık gerektiren bir yapıda.

Fastback takısı olan sedan versiyon daha geleneksel ve akıcı bir arka bölüme sahip.

Yüksek dayanımlı çeliğin karoserdeki oranı yüzde 3’ten yüzde 30’a çıkartılırken otomobilin rijitliğinin de arttırıldığı vurgulanıyor.

İlk defa 4 tekerlekten çekişli bir versiyonu da sunulan kompakt Japon’un iç mekanında da kalite ve ergonominin selefine göre arttırıldığı iddia ediliyor.

Donanım anlamında önemli özellikler sunan otomobilde bilgileri ön cama yansıtan gerçek bir head-up display sistemi mevcut.

Sürücü diz havayastığı ve iki kademeli açılan yan havayastıkları, darbe emici motor kaputu gibi güvenlik donanımları sunuluyor.

Mazda 3 Motor Seçenekleri

Mazda 3’te farklı hacimlerde Skyactiv-G, yeni Skyactiv-X ve Skyactiv-D motor seçenekleri var.

6 ileri manuel ya da otomatik şanzıman seçeneği sunan Mazda 3’teki motorlar arasında en dikkat çekici olanı kuşkusuz bujisiz ateşleme teknolojisiyle çalışan Skyactiv-X.

Bu yönüyle dizelleri hatırlatan motorun dizelin tutumluluğunu benzinlinin konforu ve canlılığıyla birleştireceği iddia ediliyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version