BMW tamamen yenilenen 2019 M5 Competition isimli sedan modelini tanıttı. Bu muhteşem canavarın üretimine Haziran ayında başlanacak, aracın yurtdışı fiyatı ise 110 bin 995 dolar olacak.

Yeni modelin kaputunun altında 617 beygir ve 553 lb-ft tork değerlerinde güç üretebilen TwinPower Turbo motor yatıyor.

Düz M5’lerden daha hızlı

Araçla ilgili tanıtım bülteni yayınlayan BMW, M5 Competition’un 0’dan 100 km’ye sadece 3.1 saniyede çıkabileceği bilgisini paylaştı. Gaza bastıktan 10.8 saniye sonra ise aracın hız göstergesi 200 km’ye çıkabiliyor. Bu da yeni modelin normal M5’lerden 0.3 saniye daha hızlı olacağı anlamına geliyor.

Öte yandan daha hızlı turbo tepkimesi ve tahrik edici ses çıkışı için geliştirilen özel M Sports egzoz da M5 Competition’daki yerini almış durumda. Egzozda yer alan kapakçıklar yardımıyla farklı sürüş modlarında farklı ses çıkışı alabilmek de mümkün.

Keza egzozun ucundaki siyah krom kaplama da şık bir görüntü oluşturmuş. Özel süspansiyon sistemiyle de araç viraj alımlarında daha iyi yol tutuşu ve gelişmiş dönüş açısı vaat ediyor.

M xDrive ile geliyor!

Daha üstün hızlanma süresi ve manevra kabiliyeti içinse M5 Competition’un dört çeker olması sağlanmış. M xDrive teknolojisi sayesinde motordan elde edilen güç, 8 ileri M Steptronic şanzıman ile tüm tekerleklere dağıtılıyor. Aktif M Diferansiyel ile de tork dağıtımı firesiz hale getirilmiş.

Tabii bu kadar hızlı ve yüksek performanslı aracı durdurmak da mesele. Bunun için BMW, altı pistonlu sabit fren kaliperlerini tercih etmiş. Opsiyonel olarak sunulan M karbon seramik frenler de aracın ağırlığını azaltmak, termal dayanıklılığı ise arttırmak için tercih edilebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version