Mazda geçtiğimiz yıl Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen otomobil fuarında görücüye çıkardığı Kai konseptinin biraz daha değiştirilmiş versiyonunu yeni Mazda3 olarak tanıttı. Hatchback ve sedan formlarında üretilen araba, bir önceki modele kıyasla daha uzun teker aralığına sahip.

Dış görünüm itibariyle klasik Mazda çizgilerini taşıyan aracın LED ön far ve arka stop lambalarıyla, kırmızı renk tonuyla göz alıcı bir güzellikte olduğu söylenebilir.

İnsan mekaniği gözetilerek tasarlandı

Mazda’nın insan mekaniği üzerine uzun süren araştırmalar sonucu tasarladığı iç dizaynıyla muadil modellerin arasından sıyrılmayı başaran Mazda3, yatay eksende uzanan ince ve şık bir ön konsola ev sahipliği yapıyor. Klima kontrol tuşları ve havalandırma boşlukları da yine aynı panel üzerinde konumlandırılmış.

Dikkat çeken bir diğer yenilik ise vites kolunun artık daha yüksekte oluşu. Sürücü bu sayede elini direksiyondan çekip hızlıca vites değişikliği yapabiliyor. Lüks bir görünüm oluşturmak içinse arka koltuklara uzanan şaft tünelinin üzerine lazer işlemeli siyah bir paspas atılmış.

Araç içi eğlence sistemi yenilendi

Eski 7 inçlik araç içi eğlence ekranı yerini menü sistemi baştan aşağıya yenilenen 8.8 inçlik ekrana bırakırken, hoparlörler de daha içi ses çıkışı sağlanması için araç içinde tekrardan konumlandırıldı.

Standart versiyonda 8 adet hoparlör bulunurken, Bose ses sisteminin kullanıldığı bir üst pakette 12 adet hoparlör mevcut. İç döşemelerin tamamının dışarıdan gelen sesleri daha iyi absorbe edecek şekilde tasarlandığını not düşmekte de fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version