Türkiye’nin yıllardır hayalini kurduğu yerli otomobil markası çıkarma çabaları nihayet meyvesini vermeye başladı. 5 büyük şirket’in oluşturduğu konsorsiyum ile çıkarılacak yerli markaya hükûmet ve Tübitak da destek veriyor.

Anadolu Grup, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding konsorsiyumunda geliştirilecek olan otomobil için altyapı çalışmaları tam hız devam ederken İstanbul’da kurulan ofis çalışmaları da büyük bir gizlilikle yürütülüyor.

Son gelen bilgilere göre yerli otomobilin teknik özellikleri şu şekilde;

Yerli araç ne kadar yakıyor?

Tübitak’ın elinde var olan teknolojiyi yerli otomobile uyarlaması sayesinde 100 kilometrede 2 liralık şarj maliyeti olacak. 5 – 6 saatte dolacak tasarrufu önceleyen yeni nesil batarya, şehirler arası seyahatlerde menzil uzatıcı bir motor mekanizmasına sahip olacak. Estetik ve fonksiyonel araçta vites kutusu da olmayacak.

Otomatik Pilot

Yerli otomobilde otomatik pilot özelliği olacağı belirtilmiş ancak bunun standart bir hız sabitleyici, acil fren sistemi, yoldan çıkma sensörleri gibi temel fonksiyonlar mı olacağı yoksa otonom teknolojiyle donatılması mı gibi detaylar henüz belli değil.

Kasa

Kasa yapısı olarak Sedan ve Hatchback üretilecek.

Hız

İlk etapta 160 km olarak belirlenen hız limiti sonraki süreçte farklı modellerde 180 km ile 280 km olarak artırılacağı belirtiliyor.

Yedek Parça

Günümüz şartlarında kullanılan malzemelerin %70’i kullanılmayacak aracın daha az yedek parçaya ihtiyaç duyacağı ve servis göreceği belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version