MÜSİAD EXPO resmi olarak boy gösteren tamamen zırhlı BMC Tulga, geçtiğimiz yılın son aylarına damgasını vurmayı başardı. Sadece güvenlik güçlerinin kullanacağı ve şu an için son kullanıcıların satış alması gibi bir durumun olmayacağı SUV için sürüş testleri de başladı.

BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk tarafından yapılan bir paylaşımla gösterilen araç, dev boyutlarıyla bir hayli ilgi çekecek gibi gözüküyor. Paylaşımda aracın sürüş testlerine ilişkin kısa bir video yer alırken, aynı zamanda araç hakkında da bilgilere yer verildi.

BMC Tulga SUV Yerli Üretimin Yeni Gözdesi Olacak

Tamamen siyah bir kasa ile videoda yer aldığı görülen aracın, Türkiye’nin ilk zırhlı SUV modeli olduğu da vurgulanmış. Ayrıca aracın fuarda söylendiği gibi 7 kişilik olacağı ve 4X4 olacağı konusunda da bilgi verilmiş durumda.

Bir hayli ihtişamlı duran BMC Tulga SUV için bildiğimiz teknik detaylar ise ne kadar derece dev bir araçla karşılaşacağımızı gösteriyor. Öyle ki şu ana kadar paylaşılan verilere göre aracın boş ağırlığı tam 7250 kg olacak.

Bu sadece boş ağırlık. Dolu ağırlık ise 8000 kg seviyesine kadar çıkacak. Balistik zırhlı olacak böyle bir aracı taşıyan motor ise 4.5L olacak.

Turbo motorun 4 silindirli olacağını ve 250 beygir güce sahip olacağını biliyoruz. Beygir bana biraz düşük geldi ama bu konuda da farklı bir teknoloji kullanılmıştır diye umuyorum. Maksimum olarak 130 km hıza çıkacak olan araç, askeri şartlara dayanıklı olan güçlü bir seri olacak.

Tam olarak BMC Tulga SUV modelinin ne zaman aktif olarak kullanılacağı konusunda bilgi yok. Zaten dediğimiz gibi güvenlik güçlerinin kullandığı bir araç olacak ama envantere giriş tarihi yine de belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version