Spor otomobillere tutkun olan hemen herkesin beklediği araçlardan biri olan 2021 Porsche 911 GT3 tanıtıldı.

Bekleye bekleye bir hal olduğumuz yeni performans canavarı neyse ki Şubat ayını geçirmeden gelmiş oldu. Performans deseniz üst düzey, konfor deseniz üst düzey olan araçta beklenen değişiklikler de sunuldu.

2021 Porsche 911 GT3 Özellikleri Nasıl?

Porsche tarafından en performanslı araçlardan biri olarak tanımlanan ve en hızlılar arasında yer alan seri, daha önce sızdırılan motor ile geldi. Araçta sıralı altı silindirli atmosferik motor bulunuyor.

4.0L gibi bir hacmi olan motor, 510 beygir güç üretiyor. 9000 devre kadar görebilen motorda 469 Nm tork değeri de dikkat çeken kısımlardan.

Beygir gücünün 500 seviyelerinde olması, performans konusunda bir soru işareti oluşturabilir çünkü rakiplerde daha can alıcı değerler var. Fakat öyle değil. 2021 Porsche 911 GT3 tam olarak bunun için tasarlanmış. Aracın 100 km hızlanma süresi 3.4 saniye ve 320 km gibi iddialı bir maksimum hız değeri var.

Yani pistlere çıksanız sırıtmaz ki zaten araç pist denemelerinden çıktı da geldi. Nuerburgring’de piste çıkan araç, 20,8 km gibi bir yolu sadece 6:59.927 dakikada aldı. Bu eski serinin daha üzerinde bir performans sunulduğu anlamına geliyor.

Tabii ki bunda şanzıman seçimi de çok önemli. Araçta çift kavramalı ve 7 ileri olan PDK otomatik şanzıman kullanılıyor. İsteyenler için manuel vites seçeneği de bulunuyor ama manuel seçeneğin çok tercih edileceğini düşünmüyoruz.

Tabii ki tek iddialı olan motor değil. Bunun dışında da önemli sistemler var. Mesela 2021 Porsche 911 GT3 ile ön kısımda yeni bir süspansiyon sistemi geliyor. Double-wishbone salıncak tipi süspansiyon geliyor ve ön kısımdaki deneyim biraz değişiyor.

Arka kısımda ise multilink tercihi değişmiyor ki bu da yerinde bir karar olarak gösterilebilir. Karbon fiberle kaplı olan yeni plastik detaylar, iç kısımda direksiyonun alt kısmına konumlandırılmış olan yeni sürüş modu kontrolleri, daha iyi sürtünme katsayısı ve çok daha fazlası.

Tüm bunlarla beraber 911 GT3, Mayıs’ta satışa çıkacak. Ülkemizden bu modeli tercih etmek isteyenler olabilir ama bunun için özel sipariş vermeniz gerekecek. Fiyatlarda belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version