Alman otomobil devi Volkswagen, çok sevilen minivan modeli Transporter’in T6.1 sürümünü yenilenmiş görünümüyle piyasaya sürdü. Makyajlanan kasası ve yüksek teknolojiye sahip donanımıyla dikkat çeken araç, uzun yol seyahatlerini çekilebilir kılmaya aday gözüküyor.

Transporter 6.1’de Volkswagen farklı beygir güçlerine sahip 2.0 litrelik turbodizel motor kullanmış. Dileyen müşteriler 89 beygir, 109 beygir, 148 beygir ve son olarak 196 beygirlik versiyonlardan birini tercih edebiliyorlar. Bunlardan 148 ve 196 beygirlik olanları opsiyon ücretini ödedikten sonra sürekli dört çeker (AWD) olarak da satın alınabiliyor.

Tamamen elektrikli versiyonu var

İşin güzel tarafı şu ki, Volkswagen çevre dostu müşterileri için 110 beygir gücünde (82 kW) elektrikli versiyonu geliştirmiş durumda. Tam dolu batarya ile yaklaşık 400 kilometre mesafe kat edebilen bu modelin özellikle şarj istasyonu ağı gelişmiş Avrupa ülkelerinde çok satması bekleniyor.

Teknolojik asistanlarla donatılmış

Yenilenen Transport’da mevcut modellerde kullanılan hidrolik teknolojisinin aksine elektro mekanik direksiyon kullanılıyor. Şerit takip sistemi ve park asistanı da bulunan minibüste sürücü dostu treyler asistanı, geri görüş kamerası, yol levhası tanımlama, şerit değiştirme asistanı, çarpışma öncesi otomatik fren ve yokuş kalkış desteği de mevcut. Yani yok yok!

Önümüzdeki sonbahar aylarından itibaren Avrupa genelinde satışa çıkacak olan Transporter 6.1’in farklı gövde stilleriyle müşterilerin beğenisine sunulacağı belirtildi. Kargo alanı büyük ticari versiyonların yanı sıra kamp ve uzun yol seyahati için uygun tasarımlar da yakında model kataloğuna eklenecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version