Trafik sigortası Karayolları Trafik Kanunu’nda yola çıkan her türlü motorlu taşıtın yaptırması zorunlu olan bir sigortadır. Eğer trafik sigortası yapılmamışsa para cezası ve araç için geçici trafikten men cezası uygulanır.
Aracın tekrar trafiğe dönmesi meşakkatli ve masraflı bir iş halini alır.
Zorunlu Trafik Sigortası
Kaza durumlarında sadece sigortalının haklarını korumakla kalmaz aynı zamanda kazaya karışan diğer araç ve 3. şahısların haklarını da korur ve güvence altına alır.
Trafik sigortası; “kişi başı vefat ve tedavi teminatı, kaza başına vefat ve tedavi teminatı, araç ve kaza başına maddi hasar teminatı” imkanlarını kapsar. Böylece sürücülerin de maddi hasar açısından korunmasını sağlar.
Trafik sigortası teminatı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlendiği için tüm sigorta şirketleri için aynıdır. Ancak ödeme açısından farklılıklar görebilir.
Trafik Sigortası Yaptırmanın Avantajları
Hem şehir içi hem de şehirler arası mesafelerin daha konforlu şekilde kat edilmesini mümkün kılan araçlar, sundukları çeşitli kolaylıklar yanı sıra bazen de hiç istenmeyen olayların yaşanmasında büyük rol alabilirler. Bu ve buna benzer durumlarda ortaya çıkacak mal, can kaybı maddi veya bedeni hasarlar noktasında teminat sağlayan yaptırılması, hem sağlık hem de kanunen çok önemli yere sahiptir.
Trafik Sigortası Yaptırmanın Faydaları
1. Kaza sonrasında ortaya çıkan teminat dahilindeki maddi hasarlar sigorta tarafından karşılanır.
2. Kaza sonrasında oluşan teminat dahilindeki bedeni sakatlıklar sigorta tarafından karşılanır.
3. Üçüncü şahıslarda oluşabilecek hasarları güvence altına alır.
4. Kazada suçlu olan taraf olsanız bile hasar masrafları sigorta tarafından karşılanır.
5. Kişi başı vefat durumu sigorta ile teminat altındadır.
6. Kaza başı vefat durumu sigorta ile teminat altındadır.
7. Kaza sonrası süreçteki avukatlık giderleri sigorta ile teminat altındadır.
8. Zorunlu trafik sigortası ile kazazedelerin tedavi masraflarının tamamı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.
9. Kaza durumunda yaralananların kaza esnasındaki kusur oranına ve şahısların sağlık sigortasına sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın tıbbi malzeme ve ilaç masrafı karşılanır.
10. Herhangi bir sigorta şirketi tarafından kolayca yaptırılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version