Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Endonezya‘daki birimi, Polo GT TSI modelinin daha farklı bir sürümü olarak Polo VRS‘i geliştirmeyi başardı.

2018 Endonezya Uluslararası Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan Polo VRS’nin motorundaki performans odaklı iyileştirmeler, dış görünümdeki ufak dokunuşlarla da müthiş uyum sağlamış vaziyette.

Polo VRS, GT TSI’dan daha güçlü

Halihazırda birçok ülkede satışa sunulan altıncı jenerasyon Polo GT TSI üzerine geliştirilen Polo VRS, performans odaklı bir hatchback modeli. Kaputun altında ise 1.2 litrelik turboşarjlı dört silindirli TSI benzinli motor yatıyor. 230 Nm tork üretebilen bu motor aynı zamanda 140 beygirlik bir güce de sahip.

Mevcut GT TSI modeliyle kıyaslarsak aynı motoru kullanmalarına rağmen Polo VRS’te fazladan 35 beygir ve 55 Nm güç bulunduğunu söyleyebiliriz. Şanzıman tarafında ise Polo GT TSI’da kullanılan yedi ileri otomatik DSG vites sürücülerin karşısına çıkıyor.

Kozmetik dokunuşlar da söz konusu

Daha önce de belirttiğimiz üzere Polo VRS yalnızca motoruyla değil, diğer modellerden ayrılan şık tasarımıyla da öne çıkıyor. Ön ve arka tamponlara yapılan siyah renkli ufak dokunuşlar, gümüş renkli bitişe sahip yan lipler, siyah spoyler, daha büyük 16 inçlik siyah çelik jantlar, karartılan tavan ve kapıların altında yer alan VRS etiketi…

Tüm bunlar dikkatli gözlerin kaçırmayacağı detaylar arasında yer alıyor.

Polo VRS’in iç kabini ise Polo GT TSI’ya hayli benziyor. USB, Aux ve Bluetooth bağlantı desteklerine sahip lüks araç içi ses sistemi de VRS’teki yerini almış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version