ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı 2018 kapsamında yeni modellerini görücüye çıkaran firmalar, çeşitli sunumlar hazırlayarak ziyaretçilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Mercedes-Benz de bu otomotiv üreticileri arasında yer alıyor. Ancak Alman otomotiv üreticisi bir klasik haline gelen 1979 model 280 GE SUV modelini öyle bir şekilde sergiledi ki, akıl alır gibi değil!

Mercedez-Benz, G sınıfının ilk modeli olan 280 GE’yi kehribarın içine gömülen fosiller gibi saydam bir reçinenin içine gömüp sergiledi. Toplam 44.4 ton çeken yapay kehribarın üretimi tam 90 gün aldı. Bu göz alıcı reklam kampanyasıyla ilgili “Stonger Than Time”, yani “Zamandan Daha Güçlü” sloganıyla bir de reklam filmi çekildi. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Mercedes’in bu kadar ağır bir platformu fuar alanına nasıl taşıyabildiği ise merak konusu oldu. Öyle ki bahsi geçen 44.4 tonluk ağırlık, toplam 5 dinazorun ağırlığıyla eşit! Bu muhteşem sanat eserini görmek isteyen ziyaretçiler 20 Ocak’tan itibaren fuarın Cobo Hall bölümünü ziyaret etmeye başlayacaklar. Ayrıca fuarda 2019 model G-Class arabalar da sergilenecek.

G-Class’ın geçmişi çok eskiye dayanıyor

1979 model 208 GE’nin bu şekilde sergilenmesi, modelin köklü geçmişine de bir atıf olarak değerlendirilebilir. Gerçekten geçmişi hayli köklü olan modelin 1970’li yıllarda İran Şahı tarafından İslam Devrimi’ne karşı koymak adına askeri araç olarak kullanıldığı biliniyor. Daha sonra Mercedes bu aracı yalnızca askeriyenin kullanımına değil, bireysel müşterilerin de beğenisine sunmaya başladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version